Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO är klart för SHL efter seger i match 7

8 april 2019 21:55
HERR

IKO och Christoffer Rifalk höll nollan i den sjunde matchen och tog därmed över Timrås plats i SHL. Jonas Engström gav IKO ledningen i slutet av första perioden. IKO klarade sedan ett hårt tryck från Timrå i andra perioden och i mitten av tredje utnyttjade Matias Sointu slarv i hemmaförsvaret och slog in 2-0. Tredje målet kom i tom kasse med en och en halv minut kvar genom John Dahlström.


Timrå bytte målvakt inför den sjunde och avgörande matchen och Victor Brattström fick göra skäl för lönen i den första perioden. IKO startade bäst och hade några chanser i början. Man fick även med sig en utvisning redan efter tre minuter. Power play blev dock resultatlöst men IKO fortsatte föra matchem och Timrå stack upp i några farliga kontringar. Med fem minuter kvar fick IKO till ett riktigt bra tryck mot Brattströms kasse och till slut hade man lurat bort hela Timrå-försvaret inklusive Brattström. Jonas Engström kunde ganska enkelt skjuta 0-1 med halva målet öppet, assist Thelin/Söderqvist. Den stora och långväga bortaklacken höll igång bra och nu steg jublet ytterligare. Timrå kom tillbaka och skapade mest i slutet, bland annat ett bra skott tätt utanför Rifalks vänstra stolpe, men skotten klart till gästerna, 11-16.

Timrå kom ut ursinnigt från start i andra perioden. Under första minuten hade man skjutit fem-sex skott mot Rifalk men det slutade märkligt nog med en hemmautvisning i anfallszonen. IKO fick därmed lite andrum men det blev inte något vidare power play. Timrå fortsatte sedan ösa på och fick också ett power play efter åtta minuter när man pressade som mest. I pp skapade Timrå också en hel del och hade bland annat ett stolpskott. Timrå-pressen avtog efter hand och IKO hade några halvfarliga kontringar. Med en knapp minut kvar kom Thelin och Engström två mot en men Engström blev hakad när han skulle lägga in pucken. Power play i 51 sekunder var ganska bra och skulle fortsätta in i tredje perioden. Skotten klart till Timrå, 20-9.

Tredje perioden började med pp för IKO i en dryg minut men det blev ingen utdelning. Timrå fortsatte trycka på men nu kom IKO lättare ur egen zon och man slog sarg ut flera gånger tvärt emot tidigare under hela säsongen. Timrå var märkbart stressade och nervösa och det blev också ett försvarsmisstag som avgjorde matchen. Matias Sointu stal pucken precis bredvid målet och vispade in den i en liten lucka bredvid Brattström. Nu var SHL riktigt nära och klacken eldade på sina hjältar ända fram till slutsignalen. Timrå gjorde ett ärligt försök och tog ut målvakten med tre minuter kvar. Men en och en halv minut kvar vann IKO puck i egen zon och Robin Söderqvist slängde sig och fick ut pucken i mittzonen till John Dahlström som bara hade att åka med pucken till den tomma buren och därmed var SHL-platsen klar. Skotten i tredje perioden helt jämnt, 11-11, och totalt 42-36.

Christoffer Rifalk gjorde en grym insats när det gällde som mest. I början av andra perioden var det svettigt men han tog allt även resten av matchen, 42 räddningar totalt.

Laget firade på isen och intervjuerna avlöste varandra. Det blev även ett långt firande med bortaklacken och laget kom ut ytterligare en gång och hyllades. I Oskarshamn blir det firande av SHL-avancemanget på Lilla Torget tisdag kl 17.

Timrå IK - IK Oskarshamn 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)
15.23 0-1 Jonas Engström (Joakim Thelin, Robin Söderqvist)
48.58 0-2 Matias Sointu
58.33 0-3 John Dahlström (Robin Söderqvist), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 42-36 (11-16, 20-9, 11-11)
Utvisningar: Timrå 5x2, IKO 1x2
Domare: Mikael Holm, Marcus Linde
Publik: 6000

Videos från SHL-firandet finns under webb-TV på hemsidan.

25 min med eftersnacket på C More, jublet och intervjuer.

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras tisdag kl 07.00)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>