• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Timrå
TIK

Andra ronden mot Timrå

28 mars 2019 18:25
HERR

IKO gjorde en bra match mot Timrå i direktkvalets första rond. Men trots ledning för IKO fyra gånger kunde Timrå kvittera med tretton sekunder kvar och sedan avgöra två minuter in i andra förlängningsperioden. Nu är det match varannan dag i bäst av sju och IKO har hemmamatch i rond två redan fredag kväll.


IKO stod upp bra mot SHL:s jumbolag och det var små marginaler som till slut avgjorde till Timrås fördel. Thelins 4-3-mål med 1.45 kvar såg ut att kunna bli segermålet men en icing med halvminuten kvar gav Timrå en sista chans. Pucken slängdes in mot mål och studsade via en Timrårumpa förbi Rifalk och även suddenmålet var lite av en chanspuck som slängdes in. Små marginaler som sagt efter 82 minuters spel och klockan närmare elva på kvällen i NHK Arena när Timrå gick fram till ledning med 1-0 i matcher.

Power play blev väldigt avgörande i första matchen då tre av Timrås mål gjordes med en man mer, egentligen fyra då 1-1-målet kom precis när IKO blivit fulltaligt. IKO:s mål kom efter bra spel där man flera gånger spelade bort Timråförsvaret och Piispanens passningar till både 1-2 och 3-4 var magnifika. Timrå hade uppenbara problem med sitt försvarsspel, vilket man för övrigt haft under hela SHL-säsongen. IKO visade ingen större respekt för motståndet från en högre liga utan spelade sitt vanliga vägvinnande spel som lett till en lång och framgångsrik säsong.

Timrå hade precis som IKO olika målskyttar vid alla målen. Matchvinnare blev Johannes Salomonsson, en mycket rutinerad herre. Han har spelat närmare 500 matcher i SHL med Djurgården, AIK, Brynäs, Rögle och Linköping och kom den här säsongen till Timrå efter tre år i Tyskland. Moderklubben är Almtuna.

Efter en natt i Sundsvall är torsdagen resdag med flyg till Bromma och buss till Oskarshamn med lunchstopp i Kungens kurva. Be-Ge Hockey Center är slutsålt sedan en vecka och Timrå kommer att mötas av ett revanschkrävande hemmalag som stöttas av en kokande arena i det kanske största som Oskarshamn upplevt i idrottsväg.

Hemmalagets matchprofil är #6 Jesper Dahlroth som finns i en videointervju längre ner i artikeln. "Dallas" var med på Timrås resa ifjol som liknar den IKO håller på att göra nu. Han spelade makalösa 33 minuter i matchen i onsdags i sin gamla hemmaarena.

Direktkval till SHL
Söndag 31 mars kl 18.30 Timrå-IKO
Tisdag 2 april kl 19.30 IKO-Timrå
Torsdag 4 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)
Lördag 6 april kl 18.30 IKO-Timrå (eventuellt)
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videointervjuer med Jesper Dahlroth och Håkan Åhlund inför matchen