Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Oskarshamn
IKO

Ny Sudden-match som Timrå vann

31 mars 2019 22:06
HERR

IKO svarade för en ny stark insats i den tredje matchen och var riktigt nära en ny seger. Man kvitterade med två och en halv minut kvar när man tagit ut målvakten och tog det till förlängning ännu en gång. Där blev en utvisning avgörande och Timrå gjorde 4-3 efter 15 minuter i Sudden. IKO:s målskyttar var Markus Modigs (bilden), Jonas Engström och Oskar Nilsson.


Gästande IKO inledde matchen bra och tog ledningen, precis som i de båda tidigare matcherna. IKO snodde pucken i ett Timrå-uppspel och Markus Modigs trampade in och sköt 0-1 i en liten lucka mellan stolpen och målvakt Svedberg. Han gjorde målet utan assist efter tre och en halv minut och det var hans andra i matchserien. Ett par minuter senare fick Timrå en biljett tillbaka in i matchen genom en ganska billig utvisning. IKO försvarade sig bra i box play och Timrå uträttade inte mycket men med två sekunder kvar fick man ändå iväg ett skott som slank in bredvid Rifalk och ställningen var 1-1 efter sju minuter. Perioden fortsatte vara jämn men IKO hade de farligaste chanserna, bland annat ytterligare en chans från Modigs och ett lurigt dragskott i skäret från Sveningsson. Timrå hade bra fart i en del anfall men kom inte in på mål. Svedberg släppte många returer men så långt var det ingen IKO-spelare som lyckades utnyttja det. Med fyra minuter kvar åkte IKO på ytterligare en utvisning. Man spelade återigen bra box play och denna gång höll det i två minuter. Skotten i första perioden i liten hemmafavör tack vare power play, 12-9.

Timrå inledde andra perioden bäst men IKO tog ganska snart över och skapade flera långa anfall. Timrå var stressade och fick slå ifrån sig. Ett ledningsmål hängde i luften men efter tolv minuter åkte Alex Hutchings på ett matchstraff efter en brottningsmatch där den andre kombattanten klarade sig från straff. IKO fick alltså spela box play i fem minuter och var så när att hålla tätt. Men med en halv minut kvar kunde Henrik Törnqvist skjuta ett skott som Rifalk inte kunde hålla. 2-1 på tavlan och det var första gången i matchserien som Timrå ledde under ordinarie tid. Men IKO hade inte gett upp även om man var lite trötta efter så långt box play. Man fortsatte anfalla och jobbade sig till sitt första power play med en och en halv minut kvar. Power play blev bättre och bättre men tiden såg ut att rinna ut. Då körde Jonas Engström några cirklar och skapade sig ett skottläge där han pricksköt kvitteringen med bra skymning framför Svedberg med klockan på 19.57. Stort jubel hos den tillresta, hyfsat stora, bortaklacken. Det var Engströms tredje mål i matchserien, assist Piispanen/Zajac. Skotten klart till hemmalaget, 15-9, mycket tack vare matchstraffet.

Det var samma scenario i tredje perioden att Timrå började bäst och IKO kom tillbaka. Men med klockan på 4.44 tog Timrå ledningen igen efter en hög puck och konstig studs, målskytt Filip Hållander. IKO blev nu tvungna att lyfta upp spelet och man gjorde det bra. Men det dröjde till sjutton minuter då man efter en time out valde att ta ut målvakten, ett lyckat drag skulle det visa sig. Det tog bara sju sekunder så hade Piispanen passat Oskar Nilsson som fick god tid att prickskjuta kvitteringen, mycket välförtjänt och flytfaktorn hade där svängt över till IKO. Resten av ordinarie tid hade först IKO ett par riktigt bra chanser att avgöra men Timrå avslutade bäst. 3-3 stod sig till 60 minuter och även den tredje matchen skulle avgöras i förlängning. Skotten i tredje perioden helt jämnt, 9-9.

IKO kom ut starkt i förlängningen och Timrå kom inte ur sin zon första fem-sex minuterna. Det jämnade ut sig så småningom men IKO var det spelförande laget ända fram till man åkte på en ny billig utvisning efter fjorton minuter. Söderqvist blev av med sin klubba och det överläget utnyttjade Johannes Kinnvall med matchavgörande 4-3 efter 15.09. Skotten i Sudden 6-5 och totalt 42-32. Alex Hutchings matchstraff uppgraderades efter matchen, vilket innebär att han blir avstängd minst en match.

Nu leder Timrå matchserien med 2-1 när man vänder åter till Be-Ge Hockey Center för match fyra på tisdag.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Jag tycker Timrå kommer ut hårt men vi svarar upp bra. Efter dom gjort 3-2 tycker jag vi tar över fullständigt och dom blir små och ängsliga. Sen har vi många lägen att avgöra matchen i Sudden men tyvärr får vi inte in pucken. Jag tycker det avgörande målet föregås av en solklar interference där han får åka in och skjuta.
– Femminutersutvisningen blir jobbig för oss där vi först får försöka döda den, vilket vi nästan klarar, och sedan får vi möblera om i laget.
– Vi får vara lite tjuriga och griniga en stund men sen får vi ladda om, det är match igen om 48 timmar.
– Timrå försökte spela en annan typ av spel i den här matchen men jag tycker vi svarar upp bra och det är en jämn och tät match. Men vi har inte marginalerna med oss och inte domarna heller för den delen.

Timrå IK - IK Oskarshamn 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
03.30 0-1 Markus Modigs
07.11 1-1 Johannes Kinnvall (Filip Hållander, Henrik Törnqvist), spel 5 mot 4
36.33 2-1 Henrik Törnqvist (Filip Hållander, Rickard Palmberg), spel 5 mot 4
39.57 2-2 Jonas Engström (Arsi Piispanen, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
44.41 3-2 Filip Hållander (Marcus Hardegård, Rickard Palmberg)
57.16 3-3 Oskar Nilsson (Arsi Piispanen), spel 6 mot 5
75.09 4-3 Johannes Kinnvall (Henrik Törnqvist), spel 5 mot 4
Skott: 42-32 (12-9, 15-9, 9-9, 6-5)
Utvisningar: Timrå 1x2, IKO 3x2, 1x5, 1x20
Domare: Daniel Winge, Christoffer Holm
Publik: 5888

Direktkval till SHL
Tisdag 2 april kl 19.30 IKO-Timrå
Torsdag 4 april kl 19.30 Timrå-IKO
Lördag 6 april kl 18.30 IKO-Timrå (eventuellt)
Måndag 8 april kl 19.30 Timrå-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

Videoklipp med highlights från matchen