Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Matchboll i match fyra

16 mars 2019 15:50
HERR

En av IK Oskarshamns viktigaste matcher i föreningens snart 50-åriga historia spelas söndag eftermiddag i ett förmodligen fullsatt Be-Ge Hockey Center. Det står 2-1 i matcher till IKO och matchserien kan alltså avgöras nu eller så blir det en femte och direkt avgörande match på Hovet på tisdag. Matchens profil är #10 Nicklas Heinerö (bilden) med "game winning goal" (GWG) i onsdags och ytterligare ett mål på Hovet i fredags.


Det har varit en kraftmätning under tre matcher i både fysik och skicklighet mellan HockeyAllsvenskans två överlägset bästa lag den här säsongen. Det blir nog ingen skillnad i match fyra där IKO har matchboll med hemmaplansfördel och AIK måste kvittera för att få till en femte match på Hovet på tisdag.

Bästa poängplockare i matchserien är Joakim Hillding och Nicklas Heinerö, båda med 4 poäng, vilket även Jesper Frödén i AIK gjort. Bästa räddningsprocenten har Erik Källgren med 96,43 men han har bara stått en match. Christoffer Rifalk har 95,77 och Johannes Jönsson 91,67. I power play har AIK gjort tre mål, varav två i spel fem mot tre och IKO har gjort två pp-mål. Utvisningarna har drabbat IKO hårdare i de här tre matcherna, 16 tvåminutare jämfört med AIK:s 11 och dessutom har AIK ett matchstraff och därmed fler minuter totalt.

#10 Nicklas Heinerö är matchens profil och finns i en videointervju längre ner i artikeln. Han sköt 2-1-målet i förra hemmamatchen i onsdags vilket blev "game winning goal" och fyllde på med 1-0-målet på Hovet i tredje matchen.

Återstående match i HockeyAllsvenska Finalen (bäst av fem matcher)
19 mars 19.00 AIK-IKO (eventuellt)

Läs mer om Fristads Hockey Challenge >>

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Det känns bra efter segern på Hovet igår, det var en bra match. Vi började bra men tog lite många utvisningar som tog lite kraft. I andra perioden klarade vi av ett box play och sedan var det vi för hela slanten, tycker jag. Vi hade bra koll på dom i tredje och dom sköt mest skott utifrån så det var lugnt.
– Nu är det ny match fyra och det som har varit har vi ingen nytta av. Jag utgår ifrån att intensiteten och offerviljan kommer att finnas där, annars vore det konstigt. Det är tre gånger 20 minuter som ska spelas och sen är det lite mentalt i det där som man måste jobba med varandra. Det gäller att hitta balansen i det tuffa spelet så man inte åker ut stup i kvarten. Vi lyfter det för varandra och alla vet vad som krävs där ute. Det känns kul att vi är här nu, det är den här tiden det ska vara kul. Det är härligt att kunna bjuda på fest i Be-Ge Hockey Center med mycket folk och bra tryck.
– Jag räknar med att ha samma lag tillgängligt som spelade igår. Vi får se imorgon om alla är pigga.

Videointervju med Nicklas Heinerö inför matchen