Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Stabilt IKO vann med 7-1

6 februari 2019 22:00
HERR

IK Oskarshamn hade inga större bekymmer med Tingsryd utan kunde vinna med klara 7-1. Det var sex olika målskyttar ikväll; Joakim Hillding med två mål och ett vardera av Robin Söderqvist, Arsi Piispanen, Alex Hutchings (bilden), Jonas Engström och John Dahlström. Man har nu sexton poäng ner till tredjeplatsen och två upp till serieledande AIK.


IKO inledde matchen bra och skapade några lägen. Under en dubbelutvisning efter fyra minuter åkte gästerna på ett något billigt lagstraff, för många spelare. Efter bara tio sekunder i spel 4 mot 3, klippte Joakim Hillding på ett rykande direktskott i krysset, otagbart för Tex Williamsson i TAIF-kassen, assist Nilsson/Thelin. IKO tog över mer och mer stärkta av målet. Efter tio minuter kom man i ett snyggt anfall där Robin Söderqvist höll sig framme på en retur, assist Dahlroth/Engsund. Därefter gick det bara en minut innan det ringde igen bakom Williamsson. Det var Arsi Piispanen, som varit poänglös ett par matcher, som klev in ett par meter innanför blålinjen och drog på ett hederligt slagskott som en projektil rakt i mål, assist Carnestad/Hutchings. IKO hade fler fina chanser, bland annat Hutchings som var nästan fri men målvakten räddade. Tingsryd tog time out efter 3-0 och började få till lite bättre anfall. Rifalk fick göra några fina räddningar och var bra inne i matchen. Men i en spelvändning med fyra minuter kvar rann TAIF enkelt igenom och Daniel Öhrn sköt reduceringen. Skotten i första perioden lite i hemmafavör, 15-11.

IKO åkte på en utvisning tidigt i andra perioden men klarade den utan större problem. Nolan Zajac fick pucken direkt när han kom från utvisningsbåset och tog sig in i anfallszonen och skapade ett bra läge. Pucken kom upp till Jaden Martin på backplats och han sköt ett hårt skott som träffade Alex Hutchings och gick i mål, hans tolfte mål. Tingsryd jobbade sig in i matchen och hade från mitten av perioden ett spelmässigt övertag. Man fick dessutom ytterligare ett power play efter nio minuter. Det inleddes ganska dåligt, eller rättare sagt Engström o Co krigade bra och höll pucken i TAIF:s zon viktiga sekunder. Till slut kunde man ställa upp sitt pp och hade ett stolpskott men kom inte närmare än så. Rifalk fick göra ytterligare några fina räddningar, bland annat en fin plock, typ TV-räddning. IKO fick avsluta perioden i power play vilket man fick med sig in i tredje. Skotten i perioden med ett litet övertag, 8-11, för gästerna.

IKO var inte nöjda med spelet i framför allt andra perioden och det blev ändring i tredje. Trots en stabil tremålsledning så öste man på ända till slutsignalen och målen bara ramlade in bakom Williamsson. 5-1 kom redan efter en minut när Lukas Pilö bröt in framför mål och Jonas Engström slog in returen på tennis, hans femtonde mål. Assist även Engsund. Målet kom i spel fyra mot fyra sedan IKO fått en utvisning efter elva sekunder i perioden. Två minuter senare kom även 6-1 när Joakim Hillding gjorde sitt andra för kvällen, tolfte totalt, assist Dahlroth/Modigs. Det var ett långskott med en styrning som ställde Williamsson. Matchen var så klart avgjord sedan länge men IKO fortsatte hålla bra intensitet i spelet och Tingsryd hängde inte med. IKO hade ett mål i nät men det blev, helt riktigt, bortdömt för att pucken slogs in med handen. Men man ville ändå ha in ett mål till och så blev det med en minut kvar. John Dahlström visade att han vill vara med i laget när han sköt 7-1 på en retur, assist Thelin/Engsund. Skotten klart till hemmalaget i tredje perioden, 15-6 och totalt 38-28.

Till matchens lirare utsågs Daniel Öhrn och Christoffer Rifalk, som gjorde en kanonmatch med över 96 i räddningsprocent. Hemmalagets slitvarg blev Jesper Dahlroth med två assist ikväll och med mäktiga plus 27 i plus/minusstatistiken.

Övriga resultat i omgång 43; söndag Västerås-MODO 0-2, måndag Pantern-Karlskrona 2-0, onsdag Björklöven-Leksand 1-4, Almtuna-AIK 0-1, Vita Hästen-Västerivk 4-2, Södertälje-Karlskoga 3-4. AIK är fortsatt två poäng före och glappet ner till trean Västerås är 16 poäng med 27 kvar att spela om. IKO får nu två bortamatcher i rad; Karlskoga fredag och Vita Hästen nästa onsdag och därefter derby hemma mot Västervik nästa lördag.

IK Oskarshamn - Tingsryds AIF 7-1 (3-1, 1-0, 3-0)
04.28 1-0 Joakim Hillding (Oskar Nilsson, Joakim Thelin), spel 4 mot 3
10.21 2-0 Robin Söderqvist (Jesper Dahlroth, Filiph Engsund)
11.24 3-0 Arsi Piispanen (Emil Carnestad, Alex Hutchings)
15.55 3-1 Daniel Öhrn (Ludvig Elvenes, Rasmus Bengtsson)
23.16 4-1 Alex Hutchings (Jaeden Martin, Nolan Zajac)
41.13 5-1 Jonas Engström (Lukas Pilö, Filiph Engsund)
43.24 6-1 Joakim Hillding (Jesper Dahlroth, Markus Modigs)
59.05 7-1 John Dahlström (Joakim Thelin, Filiph Engsund)
Skott: 38-28 (15-11, 8-11, 15-6)
Utvisningar: IKO 5x2, TAIF 5x2
Domare: Daniel Eriksson
Publik: 2076

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen
(highlights publiceras torsdag kl 07.00)