• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
MODO
MODO

MoDo gästar när IKO jagar nya poäng

5 januari 2019 13:45
HERR

Det blev inte fler än de sju raka segrar för IK Oskarshamn sedan en tuff start på gårdagens derby gav en 3-1-förlust. Idag var laget back in business för träning och förberedelse inför morgondagens Säsongens viktigaste match när MoDo gästar.


IK Oskarshamn ha tuffat på i tabellen under egentligen hela säsongen och hade en segersvit med sju raka segrar innan gårdagens derbyförlust mot Västervik (1-3). Björn Hellkvists MoDo var topptippade av många experter inför säsongen, men fick inte riktigt den start i HockeyAllsvenskan som man tänkt sig. Laget har dock kommit igång och parkerar just nu på en femteplats.

Tidigare mellan lagen har det blivit idel hemmasegrar. I den tolfte omgången, med fullsatt hockeyfest i Be-Ge Hockey Center, besegrades MoDo med klara 5-2 trots underläge 1-2 efter den första perioden. Segerorganisatör då var bland annat backen Jesper Dahlroth med sina två mål och en assist. I bortamötet stod MoDo som segrare med 3-2 efter straffar sedan IKO hämtat upp 2-0 till 2-2 under matchens andra halva.

Målvaktsspel och special teams pratas alltid om potentiella avgörande faktorer. För Christoffer Rifalk och Linus Lundin, målvakterna som stått flest matcher för sina lag senaste tiden, är statistiken i det närmaste identisk. Rifalk toppar ligan över minst insläppta per match (1,69) tätt följd av Lundin (1,70).

I powerplay är IK Oskarshamn seriens tredje främsta lag med 25,44%, Modo är minst effektivast med 14,81%. Även i boxplay har IKO ett försprång sett över hela säsongen med 85,00% (3:a) mot Modos 78,35% (8:a).

Söndagens Matchens profil är Janne Kivilahti, finnen som stod för två succélåneperioder under hösten och som nu belönats med ett permanent IK-kontrakt till och med våren 2020. Totalt har han noterats för sju matcher, fyra mål och en assist.

Hör huvudtränare Håkan Åhlund och Janne Kivilahti summera gårdagen och analysera inför morgondagens match: