Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Vita Hästen
VIT

IKO tar emot Vita Hästen

28 december 2018 17:00
HERR

Årets sista match är toppen mot botten av tabellen när Vita Hästen kommer till Be-Ge Hockey Center lördag kväll. IKO har tagit sex raka trepoängare och vunnit sex av sju matcher i december. Hemmalagets matchprofil är #20 Eddie Levin, 18-åringen som nyligen skrev på sitt första A-lagskontrakt.


Serieledarna mot avsågade jumbon kan väl bara sluta på ett sätt? Nej, så klart blir även detta en tuff match för även om Hästen förlorat många matcher är det ofta med små siffror. Förra mötet i Be-Ge Hockey Center slutade till exempel med en straffseger för IKO, där Joakim Hillding avgjorde i den tolfte straffomgången.

IKO ångar på i toppen av tabellen och leder nu med sex poäng (plus 20 mål) tillgodo på AIK och tio poäng före trean Karlskoga som man besegrade på annandagen. Hästen har tagit 1 poäng på de senaste sex matcherna och i torsdags blev det uddamålsförlust hemma mot MODO. Laget ligger just nu fast förankrade på sistaplatsen med 15 poäng upp till närmaste lag som är Pantern.

Christoffer Rifalk har sakta men säkert närmat sig toppen i målvaktsligan och är nu bara tiondelar från ledande Samuel Ersson, som är på JVM tillsammans med Adam Åhman. Arsi Piispanen är åtta i poängligan på 26 poäng (7+19). Jonas Engström och Alex Hutchings är inte långt efter på 24 och Engström är sexa i skytteligan med 13 mål. Jesper Samuelsson är poängbäst i Hästen med 20 poäng, en före Henrik Rommel som gjort 11 mål.

Matchens profil är #20 Eddie Levin, junioren som nyligen fick sitt första A-lagskontrakt som sträcker sig till 2021. Han har tagit stora kliv den här säsongen, öst in mål i J20 och fått mer och mer speltid i A-laget.

IKO ställer upp med samma lag som i segermatchen mot Karlskoga senast. Det innebär att Anton Björkman, Isak Pantzare, Joakim Hillding, Filip Sveningsson och Adam Åhman saknas.

AIK-Tingsryd spelas fredag kväll och övriga lördagsmatcher är Södertälje-Västerås, Almtuna-Karlskoga, Karlskrona-Leksand, dessa tre kl 15.15, samt Västervik-Björklöven och MODO-Pantern kl 18.00 precis som IKO-Hästen. Efter nyår drar serien igång igen på fredag med länsderby i Västervik och sedan MODO hemma på Trettondagen.

Videointervjuer med Eddie Levin och Håkan Åhlund inför matchen