Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Vita Hästen
VIT

Ett mål räckte för tre poäng!

29 december 2018 20:50
HERR

De av 2800 i publiken som bespetsat sig på en målrik mellandagsmatch blev nog besvikna eftersom det bara blev ett mål i matchen, glädjande nog till hemmalaget. Men det var en fin hockeymatch som spelades i ett högt tempo och som innehöll många närkamper, många skott och jättebra målvaktsspel. Kalle Johansson, på lån från Växjö Lakers (i mitten av bilden omgiven av passningsläggarna Jonas Engström och Nolan Zajac), gjorde sitt första mål sedan come backen, och avgjorde matchen med åtta minuter kvar. Christoffer Rifalk höll sin sjätte nolla den här säsongen.


Det var en intensiv start på matchen med högt tempo och många skott. En hel del tacklingar delades också ut men det var justa tag. IKO tog hand om initiativet mer och mer ju längre perioden gick. Arsi Piispanen fick stående ovationer för sitt kreativa spel och en gång var han riktigt nära att spräcka Viktor Kokmans nolla när han slog på returen framför benskydden ett par gånger. Både Janne Kivilahti och Nicklas Heinerö hade fina avslut i slottet, men Kokman var tät, precis som kollegan i hemmamålet Christoffer Rifalk. Skotten i första perioden med liten hemmafördel, 14-11.

Ytterligare en period blev mållös men det saknades inte chanser och det sköts fortfarande många skott. IKO tog över mer och mer och dominerade stundtals men fick ingen utdelning. Hästen tvingades slå icing flera gånger men kom även i några enstaka kontringar. IKO fick ett power play efter en kvart och gjorde det bra, men ändå inget mål. Jonas Engström hade ett fint skottläge från nära håll. Efter utvisningen klarats av lyfte Hästen upp spelet och hade en puck tätt över Rifalks ribba. Skotten återigen klart till hemmalaget, 16-9.

Tredje perioden såg också länge ut att bli mållös även om IKO tryckte på stundtals riktigt bra. Det blev lite irriterat på isen och två dubbelutvisningar efter slagsmål dömdes ut. Vid det andra tillfället, efter 11 minuter när Jaeden Martin tog en fight med Arvid Degerstedt och det blev spel fyra mot fyra, passade IKO på när det fanns lite större ytor och avgjorde matchen. Kalle Johansson höll sig framme och vispade in en retur förbi stackars Kokman som storspelat hela matchen. Jonas Engström bröt ett uppspel precis innanför defensiv blålinje, passade till Nolan Zajac som avancerade in och avslutade från sidan och Kalle slängde sig fram på returen. Stort jubel så klart i en välfylld arena och viss lättnad i en mycket spännande och oviss match. Direkt efter målet, fortfarande i spel fyra mot fyra, skapade IKO ytterligare två vassa chanser, bland annat var John Dahlström nära att lirka in pucken köksvägen. De återstående åtta minuterna kunde IKO spela av ganska bekvämt, även under den dryga minut som Hästen spelade med sex utespelare. Skotten i tredje perioden 12-7 och totalt 42-27.

Matchens lirare blev Daniel Josefsson och Christoffer Rifalk med sin sjätte nolla för säsongen efter 27 räddningar och han toppar nu målvaktsligan på drygt 94 procent. Hemmalagets slitvarg blev Jesper Dahlroth som leder seriens plus/minusliga med mäktiga plus 19. Filiph Engsund har också plus 19 och John Dahlström är trea i samma liga med 14 och Isak Pantzare femma med plus 13.

Övriga matcher idag på eftermiddagen Södertälje-Västerås 3-1, Almtuna-Karlskoga 3-2 och Karlskrona-Leksand 1-3, samt kvällsmatcher Västervik-Björklöven 4-3 str och MODO-Pantern 2-0. Gårdagens match AIK-Tingsryd slutade 3-1. Ställningen i tabelltoppen förändrades så tillvida att Karlskoga tappade från fyra till sju poäng på sin tredjeplats mot tvåan AIK och även fyran Västerås tappade mark. Med tjugo omgångar kvar blir det nu nyårsuppehåll till nästa fredag då IKO spelar länsderby i Västervik och därefter hemmamatch mot MODO på Trettondagen.

IK Oskarshamn - HC Vita Hästen 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
52.03 1-0 Kalle Johansson (Nolan Zajac, Jonas Engström)

Skott: 42-27 (14-11, 16-8, 12-7)
Utvisningar: IKO 2x2, Hästen 3x2
Domare: Johan Magnusson
Publik: 2804

Videoklipp med tränarkommentar efter matchen och highlights från matchen
(Highlights publiceras söndag kl 07.00)