Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Tre stabila poäng – och drömmål av Piispanen

14 december 2018 21:59
HERR

IK Oskarshamn begav sig till Leksand och Tegera Arena där seriens mest formsvaga lag stod för motståndet. Och även om det kunde känts olustigt på förhand levererade IKO en ytterst stabil insats. När Filiph Engsund kunde sätta 0-1 redan efter drygt tre minuter blev det i det närmaste en transportsträcka.


Det sägs att det aldrig finns några lätta matcher i HockeyAllsvenskan. Men kvällens insats mot Leksand var stabil, väldigt stabil. Drygt tre minuter in i matchen var det först Jesper Dahlroth som satte bra offensiv press längs långsargen, pucken nådde fram till Jonas Engström som sånär på Arsi Piispanen-manér smörpassade fram till en fri Filiph Engsund på bortastolpen. 0-1 på tavlan tidigt matchen. IK Oskarshamn fortsatte att trycka på och hade bud på fler mål. Bland annat efter en ribbträff från Joakim Thelin. Men uddamålsledningen stod sig perioden ut.

Istället för ytterligare utdelning i den första perioden så kom utdelningen istället i den andra perioden. 1:47 in i mellanakten var just Arsi Piispanen som skulle smörpassa. I en två-mot-ett:a med Nybro-lånet Janne Kivilahti kunde Piispanen friställa sin landsman som på sin egen retur vispade in en backhand högt i mål bakom Axel Brage. Och innan mellanaktens powerbreak skulle Arsi Piispanen utöka sin show.

När klockan stod på 8:55 i mellanperioden hamnade Piispanen tokren framför LIF-kassen. Alex Hutchings, strax nedan för offensiv blå kunde vinna puck tillsammans med Oskar Nilsson. Och pucken nådde Piispanen. Han tog emot pucken, samlade in den, drog den bakom sig mellan sina egna skridskor och flippade in pucken under Brages plockhandske. Och samtliga moment i samma rörelse.

Den tredje perioden blev en transportsträcka. Ett frustrerat Leksand fullföljde en rad fysiska situationer, Oskarshamn svarade upp och domare Magnusson tog en del utvisningar. Men varken Rifalks nolla eller de tre poängen blev speciellt hotade. IK Oskarshamn hämtade hem samtliga tre poäng från Tegera Arena.

Huvudtränare Håkan Åhlund:
– Jag tycker att vi vinner rättvist med en stabil insats. Vi får tidig utdelning i matchen och har ju egentligen bud på ett par mål till under första perioden. Vi är raka i vårt spel, vi är beslutsamma i det vi gör och vi sätter Leksand under press över hela banan. Utdelningen kommer i andra perioden istället genom två fina individuella prestationer. Vi är ett helt lag som håller oss inom ramarna idag, men såklart ett extra plus till Christoffer Rifalk för hans nolla och Arsi Piispanen för ett vackert mål. Men hela laget är bra idag, vi har full koll på det hela från start till mål.

Leksands IF – IK Oskarshamn 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)
03:07 0-1 Filiph Engsund (Engström, Dahlroth)
21:47 0-2 Janne Kivilahti (Piispanen, Zajac)
28:55 0-3 Arsi Piispanen (Hutchings, Nilsson)

Skott: 20-31 (6-12, 7-10, 7-9)
Utvisningar: LIF 4x2, IKO 4x2
Domare: Johan Magnusson
Publik: 3333

Highlights från matchen: