• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Västerås
VIK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll mot Västerås

2 december 2018 21:15
HERR

IKO fick bara en puck förbi duktige Västeråsmålvakten Samuel Ersson samtidigt som Christoffer Rifalk fick kapitulera två gånger. Lägg därtill ett mål i tom kasse och serietrean Västerås hade slagit tvåan IKO med 3-1. IKO:s ende målskytt var Nicklas Heinerö (bilden).


Hemmalaget kom ut hårt och skapade en hel del. Christoffer Rifalk fick göra några viktiga räddningar och kom in bra i matchen. Men efter sju minuter kom ändå ledningsmålet i en snabb spelvändning där Sebastian Benker fick ett fint läge och sköt otagbart i krysset. Västerås ledde skotten halvvägs i perioden med 10-1 men IKO tog sig tillbaka in i matchen, bland annat via ett ganska bra power play som dock inte resulterade. Även VIK hade ett power play men IKO:s effektiva box play-uppställningar dödade viktig tid och hade även ett eget bra läge där. IKO tog över mer och mer och sista minuten hade man flera fina lägen men 1-0 stod sig till paus. Skotten jämnade ut sig något till slut, 15-10.

IKO kom ut betydligt bättre i andra perioden och redan efter fem minuter var det kvitterat. Nicklas Heinerö styrde snyggt förbi Samuel Ersson i VIK-kassen efter skott från Oskar Nilsson, assist även Joakim Hillding. Det var Heinerös tredje mål för säsongen. Gästerna fick energi av målet och tog över initiativet. Man skapade en hel del men drog på sig två utvisningar och i den första utnyttjade VIK det genom ett direktskott från Kalle Östman med drygt tre minuter kvar av perioden. Med en dryg halvminut kvar kom nästa utvisning men IKO höll tätt till paus. Skotten i andra perioden 9-8 och det var en period som stod och vägde med ett målmässigt övertag för hemmalaget inför tredje perioden.

Tredje perioden blev ett ställningskrig där Västerås höll IKO ganska effektivt på utsidan och klockan tickade på. IKO hade några lägen men Ersson var omutlig i kassen. VIK:s effektiva försvar hindrade IKO från att ta ut målvakten ända till det var mindre än en minut kvar. Det blev någon skaplig chans men som så ofta när man ta ut målvakten blev det istället mål bakåt och Mikael Frycklund kunde stänga matchen definitivt med 13 sekunder kvar. Skotten i tredje perioden blygsamma 4-7 och totalt 28-25.

Resultat från övriga matcher; Tingsryd-Karlskrona 3-2, Västervik-AIK 1-2 ot, MODO-Almtuna 3-0, Leksand-Karlskoga 2-5, Södertälje-Pantern 3-4, Vita Hästen-Björklöven 3-4 ot. IKO har härnäst ytterligare en bortamatch, mot Pantern på onsdag, och därefter hemma mot Björklöven på fredag. AIK, med övertidsseger i Västervik, drygade ut serieledningen till IKO till fem poäng och trean Västerås och fyran Karlskoga är nu bara tre poäng bakom IKO.

Västerås IK - IK Oskarshamn 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
07.05 1-0 Sebastian Benker (Alexander Lindelöf)
25.24 1-1 Nicklas Heinerö (Oskar Nilsson, Joakim Hillding), spel 5 mot 4
36.44 2-1 Kalle Östman (Lukas Zetterberg, Sebastian Benker), spel 5 mot 4
59.47 3-1 Mikael Frycklund (Jonas Liwing), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 28-25 (15-10, 9-8, 4-7)
Utvisningar: VIK 3x2, IKO 4x2
Domare: Richard Magnusson
Publik: 2967

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Vi gör ingen bra prestation, igen. Vi kommer inte alls upp i nivå där vi vill vara. Det grinar lite mot just nu och vi pratar om att gå tillbaka till grunderna, att göra jobbet som hittills gjort oss så framgångsrika. Det är så enkelt att vi måste göra arbetsetiken och moralen i systemet, inte "tjuva". Vi måste fortsätta och prata om det och få det i praktiken gjort också. Vi har gjort väldigt lite mål de sista fyra-fem matcherna och då blir det svårt att vinna matcher och ta poäng när man bara gör ett mål. Vi hade tio minuter i andra perioden som var bra. Där hade vi fart och energi mot deras mål. Nu gäller det att vända på rätt stenar och att gruppen blir lyhörd för det och sen går man på det. Vi ser nu fram emot match mot Pantern på onsdag.

Videoklipp med höjdpunkter från matchen
(publiceras måndag kl 07.00)