Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Södertälje
SSK

Scaniaderby mot Södertälje

29 november 2018 16:30
HERR

Fredagshockey efter en vecka med bortamatcher innebär Scaniaderby vilket är lika med repris av premiäromgången mot Södertälje SK. SSK kämpar runt slutspelsseriestrecket och har pendlat lite upp och ner runt detta en tid. IKO kommer från en roadtrip med fyra insamlade poäng av nio möjliga och en poäng mot MODO senast innebär fortsatt serieledning. Matchens profil #63 Robin Söderqvist är tillbaka efter skada och gjorde en bra match senast mot MODO.


Seriepremiären mot Södertälje i september var länge jämn, där IKO tog ledningen med fyra minuter kvar med mål i power play av Joakim Thelin, som till slut även satte slutresultatet 5-3 i tom kasse. SSK har hela säsongen legat runt placering 6-9, för närvarande det sistnämnda med bara målskillnad från slutspelsserieplats. Detta efter en sen kvittering och straffvinst mot Vita Hästen i onsdags. IKO är kvar i serieledning på bättre målskillnad än AIK, som föll mot Karlskrona senast.

Södertälje har haft en tung november med många förluster i rad men har vunnit de två senaste matcherna, Leksand och senast alltså Hästen efter straffar. IKO har tagit 21 poäng av 30 möjliga i november men har förlorat de två senaste, AIK och i tisdags MODO efter straffar.

I Södertälje finns två poängstarka spelare att se upp med. Danske Nikolai Meyer leder poängligan i serien med 26 poäng (11 mål) och Sebastian Dyk är inte långt efter med 21 (12). IK Oskarshamns poängstarka kedja har gjort 60 poäng (21 mål) tillsammans, varav Piispanen ligger på 22, Hutchings 20 och Sveningsson 18 poäng och där Sveningsson har gjort flest mål, 9, lika många som Thelin.

Nyförvärven David Berg och Matias Sointu gör båda sina första framträdanden inför hemmapubliken. Berg har spelat två matcher och Sointu tre. Berg spelade dessutom fem matcher ifjol för IKO. Isak Pantzare är borta en tid på grund av skada men i övrigt har IKO hela truppen tillgänglig, vilket betyder 2 målvakter, 7 backar och 13 forwards, plus en duktig junior i vardera kategorin.

Det är full omgång på fredagen då bland annat möte mellan tvåan AIK och trean Karlskoga. Även på söndag är det full omgång då IKO möter Västerås borta.

Robin Söderqvist, #63, är matchens profil och han finns i en videointervju längre ner i artikeln.

Videointervjuer med Robin Söderqvist och Håkan Åhlund inför matchen