Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll på straffar i Ö-vik

27 november 2018 22:30
HERR

IKO fick för första gången den här säsongen se sig besegrade efter ordinarie tid då MODO vann med 3-2 efter straffar. Men gästerna visade ändå styrka genom att hämta upp underläge 0-2 till 2-2 och därmed fixa en poäng, som samtidigt innebar serieledning på nytt, åtminstone till imorgon då resten av matcherna spelas. Målen för IKO kom från den återförenade superkedjan, genom mål av Filip Sveningsson och Alex Hutchings samt två assist från Arsi Piispanen och en assist från Oskar Nilsson.


Första perioden var ganska jämn och lagen hade lite olika delar i den. Hemmalaget hade ett bra tryck med flera långa anfall i mitten av perioden. Adam Åhman i kassen stod upp bra mot de skott som avlossades. Efter 13 minuter fick IKO spela power play och tog där över taktpinnen. Det blev inget mål där men IKO fortsatte snurra i MODO-zonen och testade Linus Lundin i kassen flera gånger. Perioden förblev mållös och avslutades med ett litet handgemäng mellan gamla lagkamraterna Joakim Hagelin och Jonas Engström, som fick 2+2 minuter vardera i utvisningsbåset. Skotten i bortafavör, 9-12.

I början av andra perioden gick MODO fram till en 2-0-ledning efter mål av Daniel Sylwander och Henrik Björklund. Målen kom med två och en halv minuts mellanrum. Man fortsatte går för trean men IKO tog sig ur greppet och lyfte upp spelet. Efter 13 minuter kom reduceringen när Filip Sveningsson avlossade ett lurigt skott, hans nionde mål för i år och därmed lika med Thelin, 9 mål, assist Piispanen/Nilsson. IKO fick energi av målet och fortsatte ha mest puck men fick inte in något mer mål. Skotten lite jämnare i andra perioden, 11-12.

MODO kom ut hårt i tredje perioden och fick via ett tidigt power play ett stadigt grepp om händelserna. Adam Åhman fick göra många viktiga räddningar både under utvisningen och flera minuter efter. Men IKO tog sig ur även detta grepp och började få till offensiven. Alex Hutchings kvitterade mitt i perioden med en fin klubbvrickning framför Lundin, läckert framspelad av Piispanen. Stora delar av återstoden av ordinarie tid var det gästerna som gick mest för tre poäng. Bästa chansen kom med fem minuter kvar när Markus Modigs serverade Filip Engsund en fin passning men avslutet gick mitt på målvakten. 2-2 stod sig och matchen gick till förlängning som också blev mållös med chanser åt båda håll men klart mest puckinnehav för gästerna. MODO hade ett friläge som Åhman räddade och Hutchings hade ett vasst läge åt andra hållet men blev hårt tagen och kunde inte avsluta. Skotten i tredje perioden 15-12, i overtime 2-5 och totalt 38-41.

Straffläggningen blev kort då MODO satte båda sina första och när IKO missade sina var det redan avgjort. Henrik Björklund och Johan Eriksson gjorde liknande mål mellan benen på Adam Åhman, som räddat båda men inte tillräckligt utan pucken rullade retfullt sakta över mållinjen och därmed bonuspoängen till MODO.

Omgång 23 spelas klart med övriga sex matcher imorgon, onsdag. IKO gick, åtminstone tillfälligt, upp i serietopp på bättre målskillnad än AIK men med en match mer spelad. IKO möter härnäst Södertälje hemma på fredag och får därefter två bortamatcher i tät följd, Västerås söndag och Pantern onsdag. Kedjan Piispanen/Hutchings/Sveningsson som låg bakom IKO:s båda mål ikväll har nu gjort mäktiga 60 poäng tillsammans, 21 mål.

MODO Hockey - IK Oskarshamn 3-2 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
25.26 1-0 Daniel Sylwander (Tommy Enström, Magnus Häggström)
27.59 2-0 Henrik Björklund (Sebastian Walfridsson, Daniel Sylwander)
33.37 2-1 Filip Sveningsson (Arsi Piispanen, Oskar Nilsson)
49.33 2-2 Alex Hutchings (Arsi Piispanen)
65.00 3-2 Henrik Björklund, avgörande straff
Skott: 38-41 (9-12, 11-12, 15-12, 2-5, 1-0)
Utvisningar: MODO 3x2, IKO 4x2
Domare: Johan Nordlöf
Publik: 2383

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Vi gör en bra första period och driver spelet. Dom har några minuter mitt i men annars är det vår period. I andra får vi två tvivelaktiga mål emot oss. Första målet är en offside och på det andra slår dom pucken hur handsken på Adam och sedan skott och retur som det blir mål på. Det är två mål som det inte ska vara mål på. Men vi visar moral och kommer tillbaks och driver och skapar chanser efter 2-1. Vi har även många bra lägen i tredje och lyckas kvittera. Det var ett mycket bättre spel idag och mycket positivt att vi hämtar upp underläge. En bättre insats på alla håll och kanter, tycker jag. Det tar vi med oss nu när vi sätter oss i bussen för den långa resan hem i natt.

Highlights från matchen
(publiceras onsdag kl 07.00)