Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO åker till Karlskrona

22 november 2018 16:07
HERR

IK Oskarshamn är fortsatt i serieledning, även om den krympte med en poäng i onsdags, när man tar bussen till Karlskrona för att möta fjärdeplacerade KHK fredag kväll. KHK föll i overtime mot Leksand senast och är elva poäng efter IKO i tabellen. Filip Sveningsson (bilden) gjorde hattrick när IKO slog Karlskrona hemma med 4-3.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Karlskrona, som åkte ur SHL ifjol, har legat med i övre delen av tabellen hela säsongen. Nu har man två raka förluster den här veckan, i måndags med matchens enda mål borta mot Björklöven och i onsdags i förlängning borta mot Leksand. IKO har tre raka segrar senaste veckan efter förlusten mot Leksand. Senaste mötet mellan lagen, i Oskarshamn i mitten av oktober, slutade med hemmaseger 4-3. Det var en match som svängde fram och tillbaka. IKO ledde med 2-0, KHK vände till 2-3 varefter Filip Sveningsson med sitt tredje mål i matchen kvitterade och slutligen Jesper Dahlroth blev matchvinnare.

Karlskrona har liknande utdelning på poängspelare som IKO. Justin Crandall 19 poäng, Marcus Paulsson 18 (11 mål) och Niklas Johansson (ifjol i IKO) 18 kan jämföras med Arsi Piispanen 19, Alex Hutchings 18, Filip Sveningsson 17.

Karlskrona har gjort flest mål i serien, ett mål mer än IKO, men har släppt in 20 fler. Därmed är KHK:s målvaktsstatistik betydligt beskedligare än gästernas. Robin Johansson och Arvid Holm ligger båda strax under 90 i räddningsprocent, jämfört med nästan 95 för Adam Åhman och 92 för Christoffer Rifalk. Oskarshamnsmålvakterna släpper i snitt in ett mål mindre per match än sina kollegor i KHK.

I power play är båda lagen i toppen av ligan medan IKO är betydligt bättre än KHK i box play, som varit hundraprocentigt i tre matcher i rad.

Nyförvärvet finländaren Matias Sointu, som blev klar igår, gör debut för IKO mot Karlskrona. Oskar Nilsson fick tre matchers avstängning efter matchstraffet i söndags och missar matcherna mot Karlskrona (fredag) och AIK (söndag). Han är spelklar till MODO borta på tisdag.

I omgång 21 avgörs alla sju matcherna samtidigt fredag kl 19. Vita Hästen-Karlskoga, Södertälje-Tingsryd, AIK-Björklöven, Västervik-MODO, Leksand-Pantern, Västerås-Almtuna. IKO får bara åka hem och packa om för att dra iväg på roadtrip till Stockholm med seriefinal mot AIK på söndag och Örnsköldsvik på tisdag och sedan närmar vi oss halva serien spelad.

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen
– Vi försöker fortsätta att jobba med vårt sätt att spela och när det inte stämmer till hundra procent tekniskt individuellt så har vi systemet att falla tillbaka på och det tycker jag killarna gör. Den här tiden på säsongen är det inga klapp-klapp-mål utan det blir mål som mot Hästen, skott/styrning och hugga på returer. Det gäller att vara ödmjuk och samtidigt vara cynisk i det vi har tränat på. När vi nu möts för andra gången är det ju så att vi har blivit scoutade liksom vi har scoutat motståndarna. Vi har ju inte blivit sämre hockeyspelare utan det gäller i pp-enheterna att jobba på att hitta andra lösningar. Det är inga konstigheter och vi kommer att göra fler mål i power play. Vi är samtidigt stabila i box play och det beror också på att vi läst motståndarnas pp.

– Karlskrona är ett lag som är med där uppe i toppen med skickliga spelare och som vill ta sig tillbaka till SHL. Nu blir vi testade på deras hemmaplan så får vi se hur vi hanterar det. Vi har ju nu tre bortamatcher på raken. Karlskrona gör mycket mål så vi måste vara redo på det och orka mentalt hela tiden. Det är en tung period i serielunken nu i november och det gäller att vara professionell genom att äta, sova, ta hand om kroppen och fokusera när det blir match. Gör alla det individuellt så blir vi svårslagna.

– Vi får in en ny spelare nu, Matias Sointu, som är en skicklig kille som har spelat mycket på högsta nivån i Finland och vann en titel i Österrike ifjol. Det finns kvalitéer i honom och nu ska vi bara få in honom i vårt sätt att spela. Det passar riktigt bra nu när Söderqvist är tillbaka, då har vi många forwards att välja på. Jaeden Martin har gjort det bra på sin backplats så han är med även mot Karlskrona till att börja med så får vi se hur hård belastningen blir på våra backar.