Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO och Rifalk nollade KHK

23 november 2018 22:30
HERR

IKO gjorde en stabil bortamatch mot Karlskrona och vann med 2-0 efter mål av Nicklas Heinerö (bilden) i första perioden och Nolan Zajac i tredje. Christoffer Rifalk höll nollan för tredje gången den här säsongen, sjätte totalt för IKO. Härnäst väntar seriefinal mot AIK på Hovet på söndag.


Matchen inleddes lite avvaktande utan några heta målchanser och inte många skott på mål. Lagens kvaliteter verkade ta ut varandra som till exempel i hemmalagets första power play tidigt i matchen. KHK är bra i power play men IKO är ännu bättre i box play och höll rent framför Christoffer Rifalk i kassen. IKO är också bra i power play även om man inte gjort mål nu på ett tag. Men KHK är sämre i box play och mot slutet av gästernas första pp överlistades Robin Johansson med tolv sekunder kvar. Isak Pantzare sköt från blålinjen och Nicklas Heinerö styrde in pucken, hans andra mål för säsongen. Assist även till Joakim Thelin. I slutet fick KHK ytterligare ett power play som också blev resultatlöst. Skotten i första perioden 9-4.

Andra perioden fortsatte som den första, dvs i ganska lågt tempo utan riktigt heta målchanser. Lagen hade var sitt power play där IKO:s var riktigt bra med snabbt pucktempo och tryck mot hemmakassen men pucken ville inte in. Isak Pantzare fick utgå med befarad axelskada men Jaeden Martin klev in och gjorde nästan direkt en avgörande resolut brytning på ett friläge. Perioden blev mållös och skotten precis omvänt mot första, 4-9, få skott och avslut i matchen så långt alltså.

Hemmalaget öppnade tredje perioden lite bättre och skapade en del men samtidigt öppnade man för kontringar. Efter sex minuter slog Nolan Zajac in matchavgörande 0-2 efter fint förarbete av Arsi Piispanen och Alex Hutchings. IKO kunde sedan ganska enkelt spela av matchen och KHK tilläts inte komma tillräckligt nära för att spräcka Rifalks nolla. Hemmalaget drog på sig en utvisning med knappt tre minuter kvar och reduceringsjakten kom av sig. I slutminuten fick nyförvärvet Matias Sointu två chanser i ett friläge men missade. Skotten i tredje perioden 6-9 och totalt 19-22.

I omgång 21 avgjordes alla sju matcherna samtidigt. Vita Hästen-Karlskoga 1-4, Södertälje-Tingsryd 1-3, AIK-Björklöven 2-1, Västervik-MODO 3-2 str, Leksand-Pantern 1-3, Västerås-Almtuna 4-2. IKO är fortfarande två poäng före AIK i tabelltoppen och spelar härnäst en ren seriefinal på Hovet på söndag. Man fortsätter sedan sin roadtrip till Örnsköldsvik för match mot MODO på tisdag. Till Leksand på tredje plats är det nu åtta poäng.

Karlskrona HK - IK Oskarshamn 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)
15.42 0-1 Nicklas Heinerö (Isak Pantzare, Joakim Thelin), spel 5 mot 4
46.05 0-2 Nolan Zajac (Arsi Piispanen, Alex Hutchings)
Skott: 19-22 (9-4, 4-9, 6-9)
Utvisningar: KHK 3x2, IKO 3x2
Domare: Richard Magnusson
Publik: 2690

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Jag tycker det är vår bästa bortamatch i år med ett stabilt försvarsspel. Rifalk fick hålla nollan och fick bra hjälp och det är ju en förutsättning för att kunna hålla den där nollan. Vi spelar helt efter vår plan i 60 minuter och stod upp i skridskoåkningen och det fysiska spelet som vi hade pratat om. Det var skönt att vara tillbaka där vi vill vara spelmässigt efter tre lite mindre bra matcher på slutet, det tycker jag är det roliga i det hela. Att det inte blev så många mål spelar inte så stor roll. Jag är glad om vi gör fler än motståndaren. Vi har nu fått en bra start på den här roadtripen.

Länk till presskonferensen efter matchen på Karlskronas hemsida. >>

Videoklipp med highlights från matchen
(publiceras lördag kl 07.00)