Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Vita Hästen
VIT

Serieledarna tar emot nästjumbon

20 november 2018 14:05
HERR

Vita Hästen på trettonde plats i tabellen ställs mot serieledande IK Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center onsdag kväll. IKO kommer från en knapp seger mot Karlskoga och Hästen från en lika knapp förlust mot MODO. Matchens profil är passande nog matchhjälten mot Karlskoga, #32 Markus Modigs (bilden), som syns och hörs i en videointervju inför matchen.


IKO tar emot nästjumbon Vita Hästen i onsdagsmatch under ett väldigt intesivt skede av HockeyAllsvenskan. Det är match varannan och var tredje dag nu under tre veckor. Tre av de elva matcherna är spelade med 6 poäng av 9 möjliga för IKO. Redan på fredag är det match igen, borta mot Karlskrona.

När IKO mötte Vita Hästen i Norrköping för en månad sedan blev det seger med 6-2. Hästen var nära att hämta upp ett 0-3-underläge med effektivt power play men IKO stängde matchen med tre mål i sista perioden. Det var i den matchen Alex Hutchings och Joakim Hillding gjorde sina första två mål. Efter det har Hästen bara vunnit två matcher och nu på slutet förlust med 6-0 mot Västervik och senast 2-1-torsk mot MODO där avgörandet kom 11 sekunder från slutsignalen.

I gästernas förstakedja finns trotjänarna Marcus Eriksson med 0+14 och Jesper Samuelsson med 5+10 poäng. Henrik Rommel har gjort 8+7. IKO:s motsvarande trio är Arsi Piispanen (6+13), Alex Hutchings (5+13) och Filip Sveningsson (8+9), alla tre bland de elva bästa i poängligan. Marcus Hellgren och Viktor Kokman har delat ganska lika på målvaktssysslan i Hästen och står på 92 respektive 90 i räddningsprocent. IKO:s målvakter står på 95 (Åhman) och Rifalk (92).

Med 41 utvisningsminuter senast mot Karlskoga åkte IKO ner en bit i fair play-statistiken. Å andra sidan fick man träna mycket box play och i den spelformen är man nu trea på 88 procent. Hästen är tia med 74. IKO är även trea i power play med strax under 30 procent då det inte blev något mål på fyra försök mot Karlskoga. Hästen har 18 procent på nionde plats.

Robin Söderqvist, som missat tio matcher på grund av skada, är tillbaka i truppen. Oskar Nilsson är automatiskt avstängd en match efter matchstraff senast. Han väntar beslut från disciplinnämnden om avstängningen blir längre än så.

Matchens profil är #32 Markus Modigs som blev matchvinnare med sitt snygga 2-1-mål mot Karlskoga i söndags. Vimmerbysonen har öst in mål för moderklubben i division 1 och nu har han även gjort två i IKO-tröjan.

Övriga matcher i den tjugonde omgången onsdag kväll (full omgång); Leksand-Karlskrona, Västerås-Södertälje, Tingsryd-AIK, Björklöven-Västervik, Pantern-MODO, Karlskoga-Almtuna. Till helgen börjar IKO med Karlskrona borta på fredag och fortsätter med en road trip med AIK söndag och MODO tisdag.

Videointervjuer med Markus Modigs och Fredrik Hallberg inför matchen