Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Karlskoga
BIK

Dags att slå Karlskoga

17 november 2018 16:35
HERR

Söndagens motståndare BIK Karlskoga är tillsammans med Leksand det enda lag som slagit IKO i Be-Ge Hockey Center den här säsongen. Dags för revansch för hemmalaget med andra ord. Matchens profil #44 Nolan Zajac (bilden) gjorde sitt första mål för säsongen i onsdags mot Leksand.


Karlskoga, som var ett bottenlag ifjol, har öppnat den här säsongen mycket bättre. Man har legat mellan de övre strecken nästan hela tiden och just nu är det nio poäng upp till IKO i toppen av tabellen och åtta till utanför slutspelsserie-plats. Fredrik Forsberg är lagets bäste poängplockare i år med 14 poäng (7 mål). Han spelade nästan hela säsongen 16/17 med IKO. Poängbäst i IKO är Arsi Piispanen med 19 poäng (6 mål) följd av hans kedjekamrater Alex Hutchings (5+13) och Filip Sveningsson (8+9), alla tre på topp tio i poängligan. I mål har BIK rutinerade Henrik Lundberg som utmanas av 19-årige Olle Eriksson Ek. Den sistnämnde är en av Adam Åhmans konkurrenter om en VM-plats med juniorkronorna. Lundberg, som stått mest i BIK i år, skuggar Adam Åhman i toppen av målvaktsligan medan Eriksson Ek ligger runt 89 procent.

Karlskoga har inte fått till sitt power play hittills och snittar 14 procent, jämfört med IKO:s 31. Däremot toppar gästerna box play-statistiken med fina 90 procent. Där ligger IKO trea med 87 efter hundraprocentigt box play mot Tingsryd. IKO håller sig fortsatt borta från utvisningsbåset, bara drygt tre tvåminutare per match och inga matchstraff än så länge men de fina siffrorna försämrades något mot Tingsryd då man åkte på åtta utvisningar. Karlskoga har ungefär lika många tvåor men har dessutom två femminutare och matchstraff i straffskalan.

#44 Nolan Zajac är hemmalagets matchprofil, som efter 10 assist äntligen fick göra sitt första mål i IKO-tröjan i onsdags mot Leksand. Han har förutom målet svarat för tio assist på säsongens 18 matcher hittills. Zajac gör sin första säsong utanför Nordamerika. Den Winnipeg-fostrade 26-åringen med juniorlandslagsmeriter för Kanada har även provat på spel i AHL. Han har tre äldre bröder som också spelar hockey, varav den äldste, Travis, är inne på trettonde säsongen i New Jersey Devils i NHL. Se och hör Nolan i en videointervju längre ner i artikeln.

Följande matcher är på schemat under söndagen Pantern-Tingsryd, Södertälje-Västervik (dessa båda börjar kl 15.00), MODO-Vita Hästen, Almtuna-Leksand, AIK-Västerås medan Björklöven-Karlskrona spelas på måndag. IKO har hemmamatch även på onsdag då Vita Hästen kommer på besök. Därefter blir det tre raka bortamatcher; Karlskrona fredag, AIK söndag och MODO tisdag.

Videointervjuer med Nolan Zajac och Håkan Åhlund inför matchen