Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO kvar i topp efter 3-1 mot Tingsryd

16 november 2018 22:30
HERR

Det blev betydligt målsnålare än i onsdags när IKO bortaslog jumbon Tingsryd med 3-1. Efter en 2-0-ledning i första perioden blev IKO lite pressade i andra men kunde till slut ta tillbaka initiativet i tredje. Arsi Piispanen blev tvåmålsskytt och Alex Hutchings avslutade målskyttet i tom bur i matchens sista minut.


Gästande serieledarna inledde bäst och vaskade fram ett antal fina målchanser mot Tex Williamsson i hemmakassen. Tingsryd skapade inte jättemycket och fick inte till lika långa anfall som IKO. Till slut kom också utdelningen för gästerna efter exakt kvarten spelad. Anton Björkman sköt från blålinjen och Arsi Piispanen vispade in returen, assist även från Sveningsson. Med 21 sekunder kvar av perioden kom även 0-2 även det av Piispanen, hans nittonde poäng och sjätte mål för säsongen. IKO började ett anfall när man precis blev fulltaliga och Oskar Nilsson lade en perfekt passning till Piispanen som sköt ett slagskott i nät. Assist även John Dahlström. Det blev många utvisningar i perioden och de flesta drabbade IKO. Man fick spela 20 sekunder tre mot fyra men klarade av alla box play mycket bra och hade till och med något eget anfall. Den sista utvisningen kom i slutsekunden och IKO fick börja andra perioden i ett nytt box play. Skotten i första perioden ganska jämnt, 10-11.

Hemmalaget kom tillbaka starkt i andra perioden och skapade en hel del. Det var riktigt nära flera gånger, bland annat i power play som blev bättre och bättre. Men Adam Åhman räddade allt så långt med skicklighet och med hjälp av backarna, en gång på mållinjen. IKO hade också ett power play men det blev bara en minut eftersom man var för många på banan. Tingsryd var riktigt med i matchen och till slut fick man också utdelning när Joakim Axman med halvminuten kvar sköt ur snäv vinkel och pucken smet mellan Åhman och stolpen, reducerat 1-2. Skotten i andra perioden helt jämnt, 8-8.

IKO tog tillbaka initiativet i tredje perioden och segern var aldrig riktigt hotad. Visserligen fick Tingsryd power play i fyra minuter men box play var som vanligt prickfritt för IKO. Utvisningarna haglade i matchen, 7 för TAIF och 8 för IKO och gästerna fick spela 5 mot 3 i 40 sekunder men inget mål där. Tingsryds kvitteringsjakt kom av sig när man hade för många man på banan. Det blev till slut ett power play-mål, om än ett lite annorlunda sådant. TAIF tog ut målvakten i box play för att spela fem mot fem men då pricksköt Alex Hutchings 1-3 i tom kasse. Skotten i tredje perioden 6-11 och totalt 24-30.

Adam Åhman är kvar på sin höga nivå, 23 räddningar - nästan 96 procent ikväll. Superkedjan Piispanen/Hutchings/Sveningsson gjorde fyra nya poäng och har nu 54 poäng tillsammans.

Övriga matcher i omgång 18; Västerås-MODO 5-2, Västervik-Vita Hästen 6-0, Leksand-Björklöven 2-1, AIK-Almtuna 5-2, Pantern-Karlskrona 3-5, Karlskoga-Södertälje 3-2. Ställningen i toppen är därmed oförändrad, IKO och AIK på samma poäng men IKO sex mål före, Leksand trea, tre poäng efter. IKO tar emot Karlskoga på söndag och på onsdag blir det ny hemmamatch, mot Vita Hästen.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Det var bra att vi studsade tillbaks. Vi spelade ett bättre försvarsspel och släppte inte till så många lägen. Däremot var det mycket box play men vi klarade av det. Grabbarna samlade ihop sig i sista perioden som vi dominerade förutom utvisningen 2+2. Vi hittade ett sätt till slut att ta tre poäng så en stor eloge till killarna. Det var en laginsats med bra målvaktsspel av Adam som fick bra hjälp i boxen. Nu är det bara på det igen med tätt med matchande närmaste tiden.

Tingsryds AIF - IK Oskarshamn 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)
15.00 0-1 Arsi Piispanen (Anton Björkman, Filip Sveningsson)
19.39 0-2 Arsi Piispanen (Oskar Nilsson, John Dahlström)
39.29 1-2 Joakim Axman (Rasmus Bengtsson, Daniel Ljunggren)
59.17 1-3 Alex Hutchings, mål i tom kasse
Skott: 24-30 (10-11, 8-8, 6-11)
Utvisningar: TAIF 7x2, IKO 8x2
Domare: Pehr Claesson
Publik: 1513

Highlights från matchen (publiceras lördag kl 07.00)