• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Idag 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Oskarshamn
IKO

Serieledarna åker till Umeå

3 november 2018 12:22
HERR

IKO åker på säsongens första långresa när Björklöven står för motståndet söndag eftermiddag. Efter 4-0 mot Pantern på fredagskvällen blev det avfärd mot Umeå under lördagsförmiddagen. Serieledande IKO har två poäng tillgodo på tvåan AIK och hela sju till trean Leksand. Joakim Hillding (bilden) har gjort tre mål på kort tid och gjorde 3-0-målet mot Pantern.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

IKO nollade Björklöven (3-0) i förra mötet på hemmaplan och nu möts man för andra gången den här säsongen. Löven kommer från samma siffror i fredagens förlust mot Södertälje borta. Efter en dålig start på säsongen hade man börjat vinna och nu på slutet tagit tre raka segrar. Men den sviten bröts alltså mot SSK. Lövens tränare är Joakim Fagervall, som en gång tränade IKO i tre år. Spelare som varit i IKO är Lukas Ericsson, Mattias Granlund och Mattias Pettersson. Just nu är Björklöven på tionde plats med 17 poäng, precis hälften av vad IKO har jobbat ihop.

IKO har under sin strålande säsongsinledning toppresultat i nästan all statistik, allt från målvakter (94,57 i räddningsprocent) till power play (34,55 %) och målskillnad (27 plusmål, mer än dubbelt så många som AIK). I den interna statistiken är det nu tre man som gjort sju mål; Joakim Thelin, Jonas Engström och Filip Sveningsson. Alex Hutchings är assistkungen med 9 målgivande passningar och därefter följer tre man med 8; Arsi Piispanen, Oskar Nilsson och Nolan Zajac.

IKO åker med nästan samma lag som spelade i fredags plus forwardslånet från Nybro, Janne Kivilahti. Han kommer från en succéinledning i hockeyettan med derbyseger mot Kalmar senast. Kivilahti lånas ut när Nybro är spellediga och är tänkt som ersättare för Filip Sveningsson som är på landslagsuppdrag när IKO spelar mot Västervik på onsdag. Jaeden Martin och Eddie Levin spelar idag med J20 och sedan tidigare saknas Robin Söderqvist och Victor Öhman i laget.

Övriga söndagsmatcher: Karlskrona-Västervik, Tingsryd-Karlskoga, Leksand-MODO, Almtuna-Södertälje, Pantern-Västerås.

IKO åker buss till Arlanda och flyger under lördagseftermiddagen till Umeå. Hemresa till Oskarshamn redan under söndagskvällen direkt efter matchen. På onsdag stundar säsongens första länsderby mot Västervik i Be-Ge Hockey Center. Därefter blir det en veckas välbehövlig vila innan Leksand kommer på besök.

Håkan Åhlund, IKO:s huvudtränare inför matchen i Umeå
– När jag ser tillbaka på Panternmatchen så tycker jag vi fuskar lite grann och är inte riktigt ödmjuka i första perioden. Men vi klarade av det och sedan blev det mycket bättre i andra och tredje. Vi måste upp i arbetsinsats och det är så klart inte alltid det flyter på men man måste ständigt påminna om det och vara ödmjuk.
– Vi ska kolla lite på video på Björklöven här senare idag. Det är ett lag som hackat lite grann under de första 14 omgångarna. Vi fokuserar som vanligt på vår prestation och hur vi ska komma upp där så får vi se var vi hamnar någonstans imorgon. Janne Kivilahti är med på resan och kommer att spela mot Björklöven.