Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Oskarshamn
IKO

Löven fick stopp på serieledarna

4 november 2018 20:30
HERR

IKO:s segersvit stannade vid fyra raka matcher i och med att Björklöven vann söndagsmatchen på hemmaplan med 3-2. IKO tog ledningen sent i första perioden men Löven vände på steken med tre mål i andra. En reducering i mitten av tredje räckte inte för serieledarna som dock får behålla serieledningen eftersom AIK med detta har lika många matcher spelade. IKO:s målskyttar Oskar Nilsson med sitt första i IKO-tröjan och Alex Hutchings med sitt fjärde.


De långväga gästerna fick en fin möjlighet med fyra minuters power play redan efter nio sekunder. Efter två minuter blev det även spel fem mot tre och det fanns fina lägen men pucken ville inte in. Hemmalaget fick energi efter lyckat box play och tog över en stund men sista halvan av första perioden var det IKO som dominerade igen. Med 43 sekunder kvar sköt Oskar Nilsson från tekningspunkten distinkt 1-0 förbi Oscar Masiello i hemmakassen, hans första mål i IKO-tröjan. Assist Engström och Heinerö. Skotten i första klart till gästerna, 5-14.

Andra perioden var bara minuten gammal när Löven kvitterade och det blev starten på en lyckosam period för hemmalaget. Både kvitteringen från Oskar Stål-Lyrenäs och ledningsmålet efter sju minuter av Lukas Ericsson (ja släkten är ju värst!) var lite märkliga studsar. Eriksson sköt från bakom förlängda mållinjen och det var egentligen en passning som slank in. Efter 16 minuter höll sig Alexander Wiklund framme på en retur från Åhman och Löven var i ledning med 3-1. Skotten i andra helt jämnt, 10-10.

IKO försökte komma tillbaka i tredje perioden och fick en viktig reducering efter tolv minuter. Alex Hutchings (ja släkten är värst igen!) direktsköt in 3-2, assist Sveningsson och Zajac. IKO tog ut målvakten med nästan två minuter kvar men lyckades inte skapa tillräckligt tryck för att få in kvitteringen och Löven var nära att göra mål i tom kasse. 3-2 stod sig tiden ut och IKO fick inkassera sin tredje förlust den här säsongen. Skotten i tredje 9-6 och totalt 24-30.

Nybro-lånet Janne Kivilahti spelade cirka tio minuter i kedjan med Joakim Thelin och Anton Johansson och fick även spela power play. Kivilathi är även med på onsdag mot Västervik då Filip Sveningsson saknas på grund av landslagsuppdrag.

Övriga söndagsmatcher: Karlskrona-Västervik 2-3 str, Tingsryd-Karlskoga 3-2, Leksand-MODO 2-1, Almtuna-Södertälje 2-1 str. IKO är kvar i serieledning trots förlusten och möter på onsdag Västervik på hemmaplan. Då kommer man ha en match mer spelad än tvåan AIK. Innan dess spelar Leksand mot Björklöven och kan då vara tvåa.

IKO:s tränare Håkan Åhlund
– Vi skapar en hel del lägen för att vinna den här matchen, tycker jag. Vi får tidigt power play med både fem mot fyra och fem mot tre och har öppet mål. Men vi får ingen energi av det när vi inte gör mål. Istället får Löven energi och pressar på ett par minuter. I andra halvan av första perioden känner vi igen oss och får också rättvist ledningen med 1-0. Sedan är det en period i andra där dom får mål på nästan inga lägen och vi hamnar i underläge med 3-1. I tredje gör vi ett bra försök där vi är lite desperata och går ner på folk. Får också 3-2 genom Alex. Men det var en sån dag där vi inte gör mål i power play och inte tar vara på våra lägen och då förlorar man en sån här dag. Power play är inte dåligt men det är tillfälligheter och ibland går dom in. Det var det sista som inte var riktigt där idag. Vi får hantera det här på bästa sätt och så upp på hästen igen, det stundar ett derby redan på onsdag.

IF Björklöven - IK Oskarshamn 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)
19.17 0-1 Oskar Nilsson (Jonas Engström, Nicklas Heinerö)
21.27 1-1 Oskar Stål-Lyrenäs (Jakob Stenqvist)
27.24 2-1 Lukas Ericsson (Marcus Jonsson)
36.06 3-1 Alexander Wiklund (Hardy Häman Aktell)
52.37 3-2 Alex Hutchings (Filip Sveningsson, Nolan Zajac)
Skott: 24-30 (5-14, 10-10, 9-6)
Utvisningar: Löven 4x2, IKO 2x2
Domare: Christoffer Holm
Publik: 3729

Highlights från matchen (publiceras måndag kl 07.00)