Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
MoDo
MoDo

IKO vann toppmötet med 5-2

27 oktober 2018 21:00
HERR

En mycket bra hockeymatch inför fullsatta läktare utspelades mellan IK Oskarshamn och MODO Hockey. IKO gjorde en strålande första period men gjorde bara ett mål medan MODO gjorde två mål på 20 sekunder alldeles i slutet. Men hemmalaget tog sig tillbaka in i matchen och vann mittperioden med 3-0 med bland annat första A-lagsmålet för Christian Lindberg (bilden) fram till matchavgörande 4-2. Tredje perioden kunde sedan IKO kontrollera och Jesper Dahlroth satte med sitt andra mål i matchen 5-2 i tom kasse. Övriga målskyttar Alex Hutchings och Joakim Thelin.


Matchen började i ett riktigt högt tempo och med bra spel. IKO fick ett tidigt spelövertag och hade även ett power play som var ganska bra. IKO fick även spela box play två gånger och gjorde det som vanligt mycket bra. Hemmalaget tog över mer och mer och till slut avslutade Joakim Thelin från nära håll otagbart för Erik Hanses i gästernas kasse. Assist och starkt förarbete av Jesper Dahlroth och Isak Pantzare. Efter målet fullkomligt exploderade IKO och öste på med tunga anfall och det såg stundtals ut som power play. MODO gick på knäna men med en minut kvar fick man lite luft i ett anfall och en lurig studspuck ramlade in bakom Adam Åhman som inte haft så mycket att göra på en stund. Målskytt Ludvig Elvenes i sin debut i nya laget, ja släkten är värst! Mycket oväntat och inte speciellt rättvist mål i det skedet av matchen. För att inte tala om 1-2-målet bara sekunder senare när Daniel Sylwander lirkade in pucken köksvägen, en riktig kalldusch. Skotten i första perioden 15-10.

MODO:s övertag höll i sig i början av andra perioden och när IKO kvitterade efter fem minuter var det aningen oväntat. Jesper Dahlroth pangade på från distans och Hanses hann nog aldrig se pucken. Assist Piispanen och Hutchings. I och med målet kom IKO tillbaka in i matchen och spelade som i större delen av första perioden. I mitten av perioden fick IKO två power play ganska tätt. Det första var bra med snabb puckförflyttning men skotten gick mitt på Hanses. I det andra var "inskjutningen" klar och man behövde bara 20 sekunder så direktsköt Alex Hutchings in 3-2 otagbart för målvakten. Assist Zajac och Sveningsson. 24 sekunder senare stod det 4-2 när Christian Lindberg gjorde sitt första A-lagsmål, assist Björkman och Modigs. Lindberg dribblade av Joakim Hagelin och klev in i slottet och avslutade högt. I slutet klarade sedan IKO av ytterligare ett numerärt underläge utan baklängesmål, även om det var riktigt nära en gång. Skotten i andra 11-9.

Tredje perioden kunde sedan IKO kontrollera på ett bra sätt även om MODO tryckte på stundtals. Gästerna tog ut målvakten ganska tidigt men skapade inga jättelägen. Istället lyfte Jesper Dahlroth ut pucken från eget sarghörn ända in i det tomma målet och fastställde därmed slutresultatet till 5-2. Skotten i tredje 7-11 och totalt 33-30.

Matchens lirare blev Joakim Hagelin och Isak Pantzare och hemmalagets slitvarg Alex Hutchings.

Innan nedsläpp hyllades Joakim Roth som den tredje medlemmen i IKO:s Wall of Fame.

Övriga sex matcher i omgång 13 spelades fredag kväll med följande resultat: AIK-Karlskrona 3-4 (str), Södertälje-Vita Hästen 4-2, Pantern-Västervik 3-4, Björklöven-Karlskoga 4-2, Leksand-Västerås 3-2 (ot), Tingsryd-Almtuna 4-1. IKO passerade MODO i tabellen och är nu tvåa, en poäng efter AIK som har två matcher mer spelade. Ytterligare två hemmamatcher står nu på schemat, närmast Västerås på onsdag.

IK Oskarshamn - MODO Hockey 5-2 (1-2, 3-0, 1-0)
11.04 1-0 Joakim Thelin (Jesper Dahlroth, Isak Pantzare)
18.49 1-1 Ludvig Elvenes (Victor Berglund, Jonathan Johnsson)
19.13 1-2 Daniel Sylwander (Magnus Häggström)
25.17 2-2 Jesper Dahlroth (Arsi Piispanen, Alex Hutchings)
33.19 3-2 Alex Hutchings (Nolan Zajac, Filip Sveningsson), spel 5 mot 4
33.43 4-2 Christian Lindberg (Anton Björkman, Markus Modigs)
58.58 5-2 Jesper Dahlroth (Joakim Hillding, spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 33-30 (15-10, 11-9, 7-11)
Utvisningar: IKO 3x2, MODO 3x2
Domare: Christoffer Holm
Publik: 3275 (fullsatt)

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen (highlights publiceras söndag kl 07.00)