• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Karlskoga
BIK

Sex raka segrar - nu väntar Karlskoga

16 oktober 2018 15:30
HERR

IK Oskarshamn har fått en mycket bra start i årets upplaga av HockeyAllsvenskan och har successivt närmat sig toppen. Från sin tredjeplats, med bara en förlust, har man bara en poäng upp till MODO och AIK och ner till fyran Leksand har det blivit en lucka på sex poäng. Nu väntar tabellfemman Karlskoga som också är sex poäng efter. Matchens profil Filip Sveningsson (bilden) är inne i ett målstim med mål i tre raka matcher och är med sju mål totalt etta i skytteligan.


IKO har svarat för sin kanske bästa säsongsinledning någonsin med 22 poäng på nio matcher. Bara fem tappade poäng genom förlust mot Pantern samt övertidsseger mot Västerås och straffdito mot AIK. Trots 15 nya spelare och tre nya tränare har man fått ihop spelet väldigt bra och gör framsteg hela tiden. Som ett etablerat topplag finns IKO med i toppen av de flesta "ligor" i statistiken. Adam Åhman är suverän i målet med över 98 i räddningsprocent och tre nollor på fem matcher och därutöver bara släppt in tre mål. Filip Sveningsson toppar skytteligan på sju mål. I box play ligger IKO etta med 92 procent och i power play trea med 33 procent. Även i utvisningsligan ligger IKO i topp, eller rättare sagt har minst minuter i utvisningsbåset, drygt sex minuter per match.

BIK Karlskoga är alltså femma i tabellen med 16 poäng och har också bara en nollpoängare som kom i premiären mot AIK. Fem matcher har gått till förlängning och där har man vunnit två och förlorat en plus två förluster efter straffar, den senaste i söndags mot Södertälje. Två IKO-bekantingar finns i truppen, Victor Berglind som var här en halv säsong 14/15 och Fredrik Forsberg som i förfjol gjorde 14 poäng (6 mål) på 35 matcher. Forsberg är uppe på 8 poäng (3 mål) hittills i år i Karlskoga. Karlskogas tränare Staffan Lund har också ett förflutet i IKO då han tränade laget delar av säsongen 2006/07.

IKO har kommit halvvägs i den tuffa veckan med fyra matcher på åtta dagar och bärgat sex av tolv poäng hittills. Det tuffa schemat har lindrats lite genom två hemmamatcher och två korta bortaresor. Efter onsdagens match mot Karlskoga återstår Vita Hästen borta på fredag då det blir en ny supporterresa. Läs mer om supporterresan >> Därefter blir det spelledigt en vecka innan Hockeyfesten (enkronasmatch) mot MODO nästa lördag i omgång 12 och då har vi nästan avslutat första rundan. Omgångarna är väldigt mixade i år så t ex möter inte IKO Västervik förrän 7 november då man redan mött tre lag en andra gång. Som exempel har man både Södertälje och Karlskoga hemma två gånger och Tingsryd borta två gånger i höst.

Videointervjuer med Filip Sveningsson och Håkan Åhlund inför matchen: