Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Karlskrona
KHK

Forna SHL-laget Karlskrona på besök

11 oktober 2018 16:01
HERR

IK Oskarshamn har fått en mycket bra start på säsongen och har vunnit sex av de sju matcherna. En tredjeplats i nuläget och smak på mer när nu forna SHL-laget Karlskrona kommer på besök samtidigt som det är Grabbkväll i Be-Ge Hockey Center. Victor Öhman (bilden) med en poäng per match så här långt är matchens profil.


Med en storspelande Christoffer Rifalk i målet och supereffektiva målskyttar kunde IKO avfärda Leksand i Tegera Arena med hela 5-1. Matchens profil Victor Öhman blev visserligen poänglös senast men leder den interna poängligan på 7 poäng, dvs precis en poäng per match. Det är helt enligt planerna då han värvades från länskonkurrenten Västervik för att göra mål och poäng. Närmast efter i poängligan ligger nu Jonas Engström med 6 poäng (5 mål) efter tre mål senast och Joakim Thelin också med 6 poäng och 5 mål. Karlskrona åkte som bekant ur SHL i våras efter en tuff matchserie mot Timrå. Lagkaptenen Marcus Paulsson valde att stanna kvar och bidrar med mycket rutin efter 450 SHL-matcher och 182 poäng i Malmö, Färjestad och Karlskrona. I laget finns två spelare som var i IKO ifjol. Niklas Johansson hade skrivit på för ytterligare ett år men ändrade sig i sista stund och är nu tillbaka i laget han var med och förde upp i Allsvenskan och räddade kvar året efter. Han bidrar också med mycket rutin efter 486 matcher i Allsvenskan och 199 poäng (61 mål). Niklas är poängbäst i Karlskrona i år med 7 poäng (1 mål). 19-årige Blekingegrabben Kalle Miketinac spelade 10 matcher i IKO förra säsongen och har nu gjort 4 poäng (2 mål) hittills i KHK.

Karlskrona ligger femma i tabellen, fyra poäng efter IKO. Senast blev det uddamålsseger mot Södertälje. Det har blivit fyra segrar varav en efter förlängning mot Vita Hästen. Dessutom nollpoängare mot Karlskoga och MODO och en Suddenförlust mot Västervik. IKO har som bekant bara en förlust, mot Pantern, och av de sex segrarna har en kommit i förlängning och en efter straffar.

IKO är inne i ett tufft matchprogram just nu. Efter en lång bussresa hem från Leksand ska man direkt ladda om för fredagsmatch mot Karlskrona. Därefter är det match borta mot Tingsryd redan på söndag och sedan Karlskoga hemma på onsdag och Vita Hästen borta nästa fredag. Men därefter blir det en veckas uppehåll innan MODO kommer på besök lördag den 27 oktober, vilket inleder en svit på tre hemmamatcher på mindre än en vecka.

Videointervjuer med Victor Öhman och Håkan Åhlund inför matchen