• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Trean möter fyran i Tegera Arena

9 oktober 2018 15:50
HERR

Det är onsdagsmatch i Tegera Arena där fjärdeplacerade hemmalaget Leksands IF tar emot trean IK Oskarshamn. Lagen står på samma poäng men Leksand har spelat en match mer och det skiljer sju mål. AIK har spelat två matcher mer och leder serien fyra poäng före. Matchhjältar för IKO i straffsegern mot AIK i fredags blev Isak Pantzare och Adam Åhman (båda på bilden) där den förstnämnde avgjorde med matchens 20:e straff och den sistnämnde räddade nio av av AIK:s tio straffar.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Leksand gjorde precis som IKO, slog AIK på straffar i söndags. Men där behövdes bara de tre ordinarie straffarna per lag för att dela ut bonuspoängen, när norrmannen Thomas Valkvae-Olsen avgjorde med sitt femte mål för säsongen, precis lika många som Joakim Thelin. Leksand har tidigare förlorat två matcher i Sudden, mot Karlskoga och Vita Hästen, vunnit tre under ordinarie tid, mot Tingsryd, Södertälje och Västervik, samt blivit utan poäng endast mot MODO. För IKO som har en match mindre spelad är statistiken liknande, en straff- och en övertidsseger, en nollpoängare och tre fullpoängare.

Förra säsongen var väldigt jämn mellan lagen. IKO tog två uddamålssegrar i grundserien men förlorade sista mötet hemma med 6-1. Därefter reste man sig och vann Slutspelsserien för att sedan utmana Leksand rejält i play off; suddenförlust borta (med avgörande 13 minuter in i förlängningen), klar 4-1-seger hemma och sedan klar förlust 4-0 i den avgörande matchen.

I Leksand finns två spelare med IKO-förflutet, den ene är förstemålvakten Axel Brage som gjorde en säsong i Oskarshamn för nio år sedan. Han har den här säsongen släppt in 15 mål på 192 skott och ligger på 92 i räddningsprocent, att jämföras med Adam Åhman på dryga 97. Vidare spelar Anton Karlsson sin andra säsong i Dalalaget som han kom till efter en säsong i IKO 2016/17.

När laget kommer hem från Leksand är det bara ett och ett halvt dygn kvar till pucken släpps mot Karlskrona under fredagens Grabbkväll.

IKO:s målvaktstränare Viktor Alm
– Mot AIK styrde vi spelet väldigt bra och skapade mycket målchanser, vilket vi är mycket nöjda med. Vi spelade ett stabilt försvarsspel och Adam spelade bra i målet. Det är alltid skönt att vinna på straffar, speciellt när det blev så många. En riktigt fin straff av Pantzare som avgjorde. Det är en utmaning för en målvakt att hantera i den rollen som vi lägger en grund för i sommarträningen. Vi tränar inte straffar kontinuerligt utan det blir någon gång ibland men målvakterna är ändå fokuserade och förberedda på det.

– Nu möter vi Leksand på bortaplan och vi måste följa vår game plan fullt ut och vara starka i vår struktur. Det blir kul och inspirerande att spela inför troligtvis mycket folk på läktarna. Vi har fått bra förutsättningar genom att vi åker redan dagen före och övernattar i Leksand. Vi åker i en dubbeldäckare så att spelarna kan sova på vägen hem och även att vi coacher ska kunna jobba under resan. Det är viktiga bitar för att vi ska kunna göra en bra match mot Karlskrona på fredag. Det kommer att finnas möjlighet att gå på is på torsdag för de som vill. Sen får man kanske prioritera vila med tanke på det täta schemat med Karlskrona hemma och sedan Tingsryd borta redan på söndag. Det gäller att vara strategisk och se till att sköta kropparna.