Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Idag 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Almtuna
AIS
Borta
Oskarshamn
IKO

Serietrean åker till Uppsala

2 oktober 2018 16:00
HERR

Med tre segrar på de fyra första omgångarna parkerar IK Oskarshamn på tredje plats i HockeyAllsvenskan. Nu väntar ny bortamatch och den här gången styrs bussen mot Uppsala för match i Gränbyhallen mot Almtuna onsdag kväll. IKO:s bästa poängplockare med fem poäng vardera är Victor Öhman och Joakim Thelin (i höger bildkant) som leder skytteligan.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

IKO har fått en bra start på säsongen och står på 8 poäng och 12 gjorda mål. Fem av målen har alltså Joakim Thelin gjort. Senast gjorde han sista målet, i power play, när IKO slog Björklöven med 3-0. Thelin skjuter många skott och han träffar också bäst i hela serien. Han har skjutit 15 skott och gjort 5 mål, d v s en träffprocent på 33. Victor Öhman har också inlett poängproduktionen förtroendeingivande, 5 poäng (1 mål) så här långt.

Almtuna står på 3 poäng, enda segern kom mot Västervik i första omgången. Därefter har det blivit förlust mot MODO, Vita Hästen och Södertälje. Möjligen saknar man sin lagkapten, IKO-bekante backbjässen Per Svensson som fick utgå skadad i matchen mot Hästen. Almtuna har tidigare varit något av ett spöke för IKO men det har skrämts bort på senare år även om 1-7 förra säsongen svider. I övrigt vann IKO tre av fem matcher, en gång med 5-1 och den sista med 6-0, i Slutspelsserien.

IKO åker till Uppsala med ordinarie trupp, förutom backen Måns Hansson som har fått lite speltid hittills och nu lånas ut till sin tidigare klubb Kristianstad under oktober. Han spelade redan i måndagens bortamatch mot Kallinge/Ronneby där det blev seger med 3-1.

Det är full omgång på onsdagen med följande övriga matcher; Karlskrona-MODO, Leksand-Vita Hästen, Björklöven-Pantern, Karlskoga-Västerås, Tingsryd-Västervik, AIK-Södertälje. AIK och Vita Hästen har spelat en match mer då man spelade i omgång 16 redan i söndags. På fredag tar IKO emot AIK som är serieledare oavsett övriga resultat i kraft av sin extra match.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund
– Det var en bra prestation vi kom upp i mot Björklöven i lördags. Där måste vi ligga, minst. För att fortsätta ligga där över tid måste spelarna anamma det hårda jobbet, det är det man måste börja med. Det andra kommer sen av sig själv, så att säga. Man måste göra grundjobbet först. Det är att påminna och prata om det och göra de dagliga vanorna också. I det dagliga jobbet ingår det fysiska och arbetsinsatsen. Det var jag betydligt mer nöjd med i matchen mot Björklöven. Är vi där, då är vi bra och då får motståndarna vara bra för att slå oss. Man måste vara påslagna, både laget och individerna, det får man aldrig fuska med, varken borta eller hemma.
– Almtuna är ett intensivt lag och det är inte lätt att åka till Uppsala. Det låter klyschigt, men vi måste upp i vår arbetskapacitet och har vi den, då är vi med och brottas med alla lag. Sen har vi serieledarna på fredag men det får bli nästa bekymmer, nu tar vi onsdagsmatchen först.