• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO föll i Sudden

8 september 2018 16:19
HERR

IKO hämtade upp ett 0-2-underläge mot allsvenska kollegan Karlskrona i den andra matchen i cupen. Filip Sveningsson och Alex Hutchings (bilden) såg till att matchen gick till förlängning, där Karlskrona avgjorde med en dryg halvminut kvar, matchvinnare Niklas Johansson, ifjol i IKO.


Efter några bra första minuter från IKO fick KHK en biljett in i matchen genom två powerplay, där också pucken satt i nät. Jämnt på slutet. Ställningen 1-0 efter första perioden och skotten 12-6.

Ett felpass straffar sig och ger KHK 2-0. På det stora hela en småhafsig match med kanske en eller två diskutabla utvisningar. Större puckinnehav för IKO i andra perioden. Nära en reducering ett par gånger om på slutet när IKO fick PP. IKO fick avsluta perioden i box play. Skotten 10-8 i perioden och sammanlagt 2-0 på tavlan.

IKO fick en bra start i tredje perioden och Filip Sveningsson kunde lirka in pucken från snäv vinkel bakom KHK-keepern Robin Johansson. Niklas Johansson, ifjol i IKO, fick ett friläge i box play efter fem minuter men Christoffer Rifalk räddade stort. Strax därefter gjorde Rifalk ytterligare en kalasräddning. Efter sju minuter fick Karslkrona ett power play men uträttade i princip ingenting. Istället kom IKO i en kontring, startad av Arsi Piispanen där Alex Hutchings och Nolan Zajac kom två mot en. Hutchings avvaktade lite men sköt pricksäkert i första krysset och det var kvitterat, i box play. IKO avslutade ordinarie speltiden bäst och var närmast ett segermål men matchen gick till förlängning.

Tidigt i overtime fick Alex Hutchings ett friläge men han kom ur skottvinkeln och missade. IKO hade mest av spelet i förlängningen fram till en dryg minut kvar då Karlskrona fick ett power play och där kunde Niklas Johansson avgöra med ett slagskott i krysset otagbart för Rifalk.

Håkan Åhlund, IKO:s huvudtränare:
– Jag tycker inte vi är där och ställer frågan riktigt i de två första perioderna och är inte så aggressiva och vinner inga kamper eller nånting. Vi får praktisera mycket box play, vilket vi gör bra. I sista perioden visar laget karaktär och vad som krävs för att spela mot sådana här lag. Tredje perioden är klart till oss när vi hämtar upp till 2-2 och har även bud på att vinna matchen, även i Sudden. Vi tar med oss den delen och det är positivt. Vi är betydligt starkare än KHK i slutet. Det är bra, vi visar moral och vi visar för oss själva att när vi gör det vi ska så är vi svårtuggade. Det är så klart skickligare spelare som vi möter idag än igår, så man får vara noggrannare, annars blir man straffad på ett helt annat sätt. Rifalk var stabil i målet och i spelet i övrigt är det en kollektiv insats i tredje perioden som gör att vi maler ner dom.

Karlskrona HK - IK Oskarshamn 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)
1:a per 1-0 Nick Pageau
2:a per 2-0 Viktor Grahn
41.35 2-1 Filip Sveningsson
49.41 2-2 Alex Hutchings (Arsi Piispanen), spel 4 mot 5
64.24 3-2 Niklas Johansson

Skott: (12-6, 10-8)
Utvisningar: KHK , IKO
Domare: Magnusson
Publik: