Storseger för IKO Dam
Publicerad: 2018-10-20
dam
IKO Dam premiärspelade i poolspel i Kalmar under lördagen där man spelade tre matcher. Det blev förlust mot Kalmar och Karlskrona men man avslutade dagen med storseger 10-3 mot Motala/Linköping där Lovisa Dunsäter (bilden) och Felicia Aronsson båda blev tremålsskyttar

Dagen inleddes med spel mot värdklubben Kalmar HC och det var länge jämnt i protokollet. Första målet kom när nästan halva sista perioden gått (damerna spelar två perioder à 20 minuter). Kalmar fyllde på med ytterligare två mål och vann till slut med 3-0. Målvakten Cherie Karlsson räddade 27 skott eller 90 procent.

Andra matchen var mot fjolårets suverän Karlskrona och där visade IKO att man kommit närmare. Man tog ledningen efter 11 minuter och säsongens första målskytt blev Helena Jorsin. Karlskrona kvitterade sex minuter senare och kunde i andra perioden gå ifrån till slutresultatet 3-1.

Sista matchen för dagen mot nya laget Motala/Linköping ledde till en överlägsen seger med hela 10-3 men det var jämnt ända fram till tolv minuter kvar då Motala/Linköping reducerade till 4-3. Men sedan öste IKO in mål. Bara 15 sekunder efter 4-3 gjorde Felicia Aronsson 5-3 och sedan gjorde man ytterligare fem mål på tio minuter. Träffprocenten var också bra med 10 mål på 37 skott.

IKO är därmed på tredje plats i tabellen och nästa poolspel blir 15 december i Karlskrona.

Kalmar HC - IK Oskarshamn Dam 3-0 (0-0, 3-0)
28.24 1-0 Elina Karlsson
34.59 2-0 Mimmi Eriksson, spel 5 mot 4
36.58 3-0 Linnéa Lehnbom
Skott: 30-18 (17-10, 13-8)
Utvisningar: Kalmar 1x2, 1x5, 1x20, IKO 3x2
Domare: Liam Andersson