Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Hynek Zohorna är klar!

24 maj 2021 14:47
Lagbygget

Tjeckiske Hynek har två starka KHL-säsonger i ryggen där han varit en producerande pjäs för ryska Amur Khabarovsk. Nu står det klart att nästa klubbadress blir IK Oskarshamn och spel i SHL. Kontraktet är skrivet över nästkommande säsong.


2018/2019 lämnade Hynek Zohorna för första gången tjeckiska ligan och valde spel i Pelicans och Liiga. Där blev det succé direkt för den skicklige forwarden som till slut landade 41 poäng på 54 matcher.

– Jag hade en bra säsong i Finland och det snabba spelet i nordeuropeisk hockey passar mig som hockeyspelare. Jag försöker använda min skridskoåkning och fysik för att bidra till laget.

Säsongen 2019/2020 gjorde han sina första matcher i KHL och produktionen fortsatte. I ryska Amur Khabarovsk blev det 59 poäng på 109 matcher.

– Jag hade bra säsonger i KHL och Ryssland men kände efter den här säsongen att jag ville byta miljö och liga. Jag är spänd på att komma till Oskarshamn och se hur spelet är i SHL.

Huvudtränare, Martin Filander om vårt senaste nyförvärv:

– Vi har haft Hynek på radarn länge och vet att han är en kille med jäkligt bra karaktär. Han har hög kvalitet och varit med på hög nivå under flera säsonger, både i KHL och i internationella sammanhang.

Hur kommer Hynek användas i vårt spel?

– Han är i en bra ålder och som sagt kommer han bidra med erfarenhet vilket är viktigt i den fas IK Oskarshamn befinner sig i. Han besitter även stor skicklighet i båda delar av isen. I SHL krävs det att man gör arbetet i båda riktningar och det har han visat att han är bra på.

Vítejte v Oskarshamn Hynek!