• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Transfersnack med Fröberg

26 februari 2020 17:30

Förra veckan stängde transferfönstret i svensk hockey. För IK Oskarshamns del betydde det en del spelare in och en del spelare ut. Vi tog ett snack med general manager Thomas Fröberg om tankarna kring truppläget.


Thomas Fröberg, du kom in i IK Oskarshamn i november och sedan dess har det hänt en del i truppen. Hur har resonemanget gått för dig och Daniel Stolt gällande spelartruppen.

– Vi har haft två möjliga scenarion som vi jobbat mot. Dels ett scenario där vi spelat klart i mitten av mars och ett scenario som innebär kvalspel. På vägens gång har vi precis som andra lag drabbats av skador på en del spelare som gjort att vi känt behov av att ta in ersättare och spelare för att stärka upp truppen. Det är stor omsättning på spelare generellt sett i Hockeysverige och vi har fått vår beskärda del av den kakan.

Vi har fått en del kritik som rör att det har varit många spelare in och ut under säsongen. Hur ser du på det?

– Det är aldrig bra med stora spelarrockader. Samtidigt är det svårt att sätta ett SHL-lag på papper när man blir klar så pass sent som vi blev. Det blir lite fel på vägen och roller som inte passar vissa spelare. Sedan jag kommit in har det varit en viss omsättning på spelare, något som inte varit optimalt och som kan påverka spelet. Samtidigt vet jag att det här lagbygget kommer bli bra. Det tar ett tag innan laget sätter sig, men i slutänden kommer det bli jäkligt bra.

Om vi ska gå in lite mer specifikt på vad som hänt i truppen då?

– Ja, vi har lånat ut Christian Lindberg till Karlskrona och Hudiksvall, Filip Sveningsson till Tingsryd och Pontus Näsén till Mora. Det är spelare vi tror stenhårt på och det är viktigt att de får den speltid de behöver för att utvecklas.

På ”in-listan” har det hänt en del också.

– Det stämmer. Vi har tagit in Ben Youds och Victor Aronsson på backsidan. Vi var i ett läge där skadeläget på backsidan var lite oklart och i Ben och Victor får vi in en trygghet i att det finns många backar att välja på samt en viktig konkurrenssituation. Tittar vi på den offensiva delen har vi fått in Rickard Palmberg och Filip Karlsson som kommer bidra och vara viktiga framöver.

På tal om konkurrenssituation. Två nya målvakter in och en ut i slutet på fönstret. Berätta om tankarna där.

– Precis! Tyvärr åkte Tex på en överkroppsskada i matchen mot Växjö och då gällde det för oss att agera snabbt. Från början var tanken att Daniel Rosengren skulle komma till oss när Almtunas säsong var slut. Vi är glada över lösningen så som den blev nu.

Det stod även klart att Fredrik Pettersson-Wentzel lämnade IK Oskarshamn.

– När Tex fick sin andra skada tog jag ett snack med båda målvakterna och berättade att det fanns planer på att plocka in ytterligare en målvakt. Båda accepterade detta och när PW fick chansen att prova på spel i Zürich ville inte vi stå i vägen för det.

Nu återstår en ytterst liten del av säsongen. Vad tror du om det som återstår?

– Jag är säker på att vi spelar i SHL nästa säsong och det är någonting som vi bara klarar av tillsammans, såväl spelare som supportrar.