Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Toppmatch mot AIK på Hovet

5 oktober 2017 16:54

Fem lag i toppen av tabellen inom en poäng, det blir en spännande sjätte omgång när tabelltvåan AIK tar emot femman IKO på Hovet fredag kväll. AIK var obesegrade i fyra omgångar innan man föll i onsdags mot Timrå. Wictor Ragnewall (bilden) är viktig sista utpost i IKO med 93 i räddningsprocent på sina fem matcher. Kevin Marshall till vänster jobbar kopiöst i försvaret och Robin Söderqvist till höger avgjorde matchen mot Timrå.


Hemmalaget AIK inledde alltså serien med fyra raka segrar men föll senast mot Timrå borta. AIK:s bäste poängplockare är nyförvärvet från Leksand, kanadensaren Eric Castonguay med 5 poäng (2 mål). Man värvade även fjolårets skyttekung Anton Holm från Södertälje och han står på 3 poäng (2 mål). I IKO står hela fyra spelare på 5 poäng, dvs en poäng per match; Manuel Ågren (4 mål), Kalle Johansson (3 mål), Marcus Björk (2 mål) och Lucas Elvenes (1 mål). Det blir en intressant målvaktsmatch mellan fjolårets lagkompisar Wictor Ragnewall och Erik Källgren som båda stått alla matcher hittills. Ragnewall leder i statistiken med 93 mot 92 % men i antalet insläppta mål per match är det nästan exakt lika.

IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson:
- Prestationsmässigt gör vi liknande första period i alla tre hemmamatcherna med den skillnaden att vi mot Tingsryd får med oss en 2-0-ledning. I andra och tredje perioden finns det saker i vårt spel där vi faller ifrån vår game plan lite för mycket. Bland annat vänder vi hem och spelar fast oss, istället vill vi vara ett kreativt lag och spela oss ur egen zon och ställa om med fart.

- Vi känner nu efter fyra raka segrar att vi måste vara ödmjuka och "på tå" och inte tumma på våra tydliga regler i vårt spelsystem. Den forceringen vi gjorde i första perioden mot Tingsryd ger energi så jag tror inte det beror på trötthet att vi tappar lite i andra. Vi har analyserat matchen och målet med hela processen är att lära sig och rätta till misstagen till nästa match.

- AIK är ett tippat topplag och det är en jättekul utmaning att få möta ett favoritlag. Det borde inte vara något problem med uppladdningen för oss, men det gäller att vi gör de här sakerna i 60 minuter som vi inte gjorde mot Tingsryd. Då finns det förutsättningar att vinna. Förhoppningsvis blir det en fartfylld match då AIK också vill spela med mycket attityd och start och stopp. AIK kommer nog att vilja sätta prägel på matchen direkt i kraft av hemmaplan. Sen är dom säkert revanschsugna efter förlust senast mot Timrå.

- Här kommer vår ödmjukhet in så att vi efter fyra raka segrar inte tror att allt går av sig självt. Det är egentligen bara Pantern-matchen där vi spelat som vi vill i 60 minuter. I de andra matcherna har vi haft spelövertag men det har varit målmässigt väldigt jämnt.

Sjätte omgången är utspridd över fredag till måndag med följande övriga matcher, fredag Pantern-Leksand, Almtuna-Karlskoga, Tingsryd-Västervik, lördag Södertälje-Timrå, MODO-Troja/Ljungby och måndag Vita Hästen-Björklöven. På måndag spelar IKO sin match i omgång 7, hemma mot Timrå.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan