Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Williamsson stärker målvaktssidan

7 maj 2019 10:49
HERR

IK Oskarshamn får tillskott på målvaktssidan till den kommande säsongen. Sportchef Daniel Stolt har idag gjort klart med Tex Williamsson från IK Pantern, men som den senaste säsongen representerade Tingsryds AIF.


28-årige Williamsson är född i Lammhult, inledde sin hockeykarriär i Alvesta och gick sedan hockeygymnasie hos Växjö Lakers. Efter junioråren fortsatte karriären i division 1 och 2 innan han till säsongen 2016/2017 fick chansen i IK Pantern under Håkan Åhlund och Fredrik Hallbergs ledning. Succén var omedelbar och Tex var efter avslutad grundserien uppe i den absolut målvaktstoppen med 1,88 GAA och 93,5%.

Till säsongen därpå, 2017/2018, skrev Tex Williamsson SHL-kontrakt med Malmö Redhawks men var utlånad till Leksands IF under hela säsongen där siffrorna var fortsatt fina med endast 2,06 insläppta per match. Den senaste säsongen spenderade Tex hos Tingsryds AIF, där det gick något tyngre för hela laget. Säsongen avslutade han sedermera som tredjemålvakt hos SM-mästarna Frölunda. Nu är Tex Williamsson klar som en av målvakterna hos IK Oskarshamn under den kommande säsongen.

Sportchef Daniel Stolt:
– Med Tex Williamsson får vi in en målvakt som besitter en väldigt hög högsta nivå. Han var bevisat tidigare vilken fantastisk målvakt han kan vara och vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas ytterligare hos oss. Han är dessutom bekant med våra tränare sedan tidigare och har fungerat väldigt bra under deras ledning.

Williamsson själv känner sig både nöjd och revanschsugen efter förra säsongen. Den personliga utvecklingen känner han själv har varit bra. – Jag har väl inte min bästa säsong bakom mig om man tittar på siffrorna, men det har varit många nya och bra erfarenheter. Det har varit bra jobb med målvaktstränare hela säsongen i Tingsryd och så nu de senaste två månaderna med Frölunda. Jag tycker själv att jag har tagit steg både på och utanför isen.

– Jag känner mig redo för SHL. Det blir kul med ett nytt steg i karriären och en ny utmaning. När jag pratade med sportchefen kändes det helt rätt och Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) känner jag sedan tidigare. Det har varit tuffa matcher att spela borta i Oskarshamn, så jag ser verkligen framemot att få göra det till min hemmaborg och bekanta mig med staden på riktigt här inom kort, avslutar Williamsson.

Kontraktet med Tex är skrivet över de kommande två säsongerna.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>