• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Williamsson stärker målvaktssidan

7 maj 2019 10:49
HERR

IK Oskarshamn får tillskott på målvaktssidan till den kommande säsongen. Sportchef Daniel Stolt har idag gjort klart med Tex Williamsson från IK Pantern, men som den senaste säsongen representerade Tingsryds AIF.


28-årige Williamsson är född i Lammhult, inledde sin hockeykarriär i Alvesta och gick sedan hockeygymnasie hos Växjö Lakers. Efter junioråren fortsatte karriären i division 1 och 2 innan han till säsongen 2016/2017 fick chansen i IK Pantern under Håkan Åhlund och Fredrik Hallbergs ledning. Succén var omedelbar och Tex var efter avslutad grundserien uppe i den absolut målvaktstoppen med 1,88 GAA och 93,5%.

Till säsongen därpå, 2017/2018, skrev Tex Williamsson SHL-kontrakt med Malmö Redhawks men var utlånad till Leksands IF under hela säsongen där siffrorna var fortsatt fina med endast 2,06 insläppta per match. Den senaste säsongen spenderade Tex hos Tingsryds AIF, där det gick något tyngre för hela laget. Säsongen avslutade han sedermera som tredjemålvakt hos SM-mästarna Frölunda. Nu är Tex Williamsson klar som en av målvakterna hos IK Oskarshamn under den kommande säsongen.

Sportchef Daniel Stolt:
– Med Tex Williamsson får vi in en målvakt som besitter en väldigt hög högsta nivå. Han var bevisat tidigare vilken fantastisk målvakt han kan vara och vi tror att vi kan hjälpa honom att utvecklas ytterligare hos oss. Han är dessutom bekant med våra tränare sedan tidigare och har fungerat väldigt bra under deras ledning.

Williamsson själv känner sig både nöjd och revanschsugen efter förra säsongen. Den personliga utvecklingen känner han själv har varit bra. – Jag har väl inte min bästa säsong bakom mig om man tittar på siffrorna, men det har varit många nya och bra erfarenheter. Det har varit bra jobb med målvaktstränare hela säsongen i Tingsryd och så nu de senaste två månaderna med Frölunda. Jag tycker själv att jag har tagit steg både på och utanför isen.

– Jag känner mig redo för SHL. Det blir kul med ett nytt steg i karriären och en ny utmaning. När jag pratade med sportchefen kändes det helt rätt och Håkan (Åhlund) och Fredrik (Hallberg) känner jag sedan tidigare. Det har varit tuffa matcher att spela borta i Oskarshamn, så jag ser verkligen framemot att få göra det till min hemmaborg och bekanta mig med staden på riktigt här inom kort, avslutar Williamsson.

Kontraktet med Tex är skrivet över de kommande två säsongerna.

Följ IK Oskarshamns lagbygge här >>