• Huvudsponsorer

Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov

Första styrelsen startar insamling på årsdagen

27 maj 2020 14:00

På denna dag, för 50 år sedan, togs ett beslut som skulle bli helt avgörande för Oskarshamns status som hockeystad. Oskarshamns AIK och IFK Oskarshamn slog ihop sina hockeysektioner och bildade det som ett par år senare skulle gå under namnet IK70. Nu drar klubbens första styrelse, tillsammans med Blue Front Support igång en insamling för att fira årsdagen.


Den 27 maj 1970 bildades Ishockeyklubben Oskarshamn under namnet Oskarshamns AIK/IFK. Hopslagningen av Oskarshamns dåvarande två hockeylag gjordes i ambition av att höja hockeyns slagkraft i regionen och tillsammans avancera i seriesystemet. Aktionen bar frukt direkt och resulterade i en uppflyttning från division 3 till division 2. Lagom till 50-årsjubileumet spelar nu IK Oskarshamn i landets högsta liga – SHL.

– När AIK och IFK skulle slå ihop behövdes det någon i styrelsen som var neutral, som inte kom från en AIK eller IFK-bakgrund och den personen blev jag, säger Carl-Olof Steen och fortsätter:

– Oskarshamn har alltid varit en hockeystad, något jag blev varse om när jag flyttade hit 1969. När klubben nu fyller jämt kände vi att det var på sin plats att skjuta till lite extra till Fröbergs kassa i jakten på spelare till truppen och det gör vi genom en insamling, fortsätter Carl-Olof som var ordförande mellan 1970 och 1980.

För att fira årsdagen ordentligt drar nu alltså klubbens första styrelse igång en insamling till IK Oskarshamn. Sida vid sida med supporterklubben Blue Front Support hoppas man att insamlingen ska ge lite extra utrymme i kassan för general manager Thomas Fröberg.

– 50 års jubileum i SHL vem trodde det för 10 år sedan? För oss i Blue Front Support är IK Oskarshamn allt, vi lever för klubben varje dag. Så självklart vill vi vara med och bidra till en 50- årsresent till IK Oskarshamn, säger Tom de Vries från Blue Front Support.

Thomas Fröberg gläds över engagemanget och passar på att tacka alla som bestämmer sig för att var med i insamlingen.

– IK Oskarshamn är en anrik klubb där engagemanget från regionen är enormt. Det syns gång på gång när vi spelar matcher i Be-Ge Hockey Center. Engagemanget syns även när vi inte spelar matcher, den här insamlingen är ett bevis på det. Vi är en stor del av Oskarshamn och det är vi som jobbar i klubben otroligt stolta över. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandande i insamlingen, oavsett hur mycket pengar den drar in, säger Thomas Fröberg.

Vill även du vara med och bidra till den första styrelsen och Blue Front Supports insamling? Alla bidrag är välkomna. Swisha ditt bidrag till 123 221 23 89 och märk bidraget med IK70 och Blue Front Supports jubileumsinsamling.

PS. Bidrar man med 1 000 kronor ingår ett exemplar av vår jubileumsbok (värde 349:-).

Tack på förhand!

/ IK Oskarshamn