IK Oskarshamn stärker forwardssidan
Publicerad: 2016-10-13

Med skador och frånvaro på ordinarie forwards agerar sportchef Roger Jönsson. IK Oskarshamns forwardssida får ett ny tillskott - Fredrik Forsberg, 19, ansluter på lån från SHL-klubben Leksands IF. 

Med skadefrånvaro på Joakim Hagelin och med Anton Karlsson tillbaka i Frölunda på obestämd tid stärker IK Oskarshamn forwardsbesättningen. Fredrik Forsberg, 19, från Leksands IF ansluter till truppen och finns tillgänglig för spel redan från och med fredagens derby mot Västervik. 

Fredrik Forsberg, bror till NHL-stjärnan Filip, var på väg mot sitt genombrott på seniornivå under förra säsongen i HockeyAllsvenskan. Skador ställde dock till det för Forsberg, som totalt noterades för 21 matcher. Hans första riktiga säsong i SHL inledde han som målskytt, men har sedan dess haft det tungt och fått sparsamt med speltid. Nu ansluter han till Oskarshamn för att få speltid samt stärka upp laget. 

– Med frånvaro på både Hagelin och Anton Karlsson känner vi att behöver bredda uppsättningen av forwards. Nu ansluter Fredrik Forsberg till oss på lån och både vi och Leksand hoppas att han ska komma igång här. Fredrik har alla verktyg för att hålla hög klass, säger IK Oskarshamns sportchef Roger Jönsson.

Fredrik Forsberg anländer till Oskarshamn under torsdagseftermiddagen och lånet gäller initialt fram till matchen mot Björklöven den 28 oktober. 

IK Oskarshamn Viktor Ekström