• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Victor Steen tar över J18-laget

15 maj 2020 11:59

J18-laget gjorde en väldigt bra säsong 2019/2020 och var i allra högst grad med i kampen om en plats i J18 Elit. Nu står det klart att Victor Steen tar över huvudansvaret för laget, en ung, ”up and coming” och hungrig tränare. – Vi ska vara ett hårt arbetande lag som spelar jäkligt fin hockey.


Victor Steen avslutade sin aktiva karriär 2016 i Kils AIK, en karriär som kantades av en mängd skador. Men mer om det senare! Hockeyintresset är enormt och nu väntar en ny väg i hockeyns värld. Huvudansvaret för IK Oskarshamn J18 blir hans första tränaruppdrag.

– Jag är hockeynörd i grund och botten, det ska bli väldigt intressant att testa tränaryrket. Jag saknade gemenskapen som det innebär att vara i ett lag när jag själv slutade, precis som många inom idrottens värld gör. Det ska bli gött att vara med i en sådan typ av sammanhållning igen, säger Victor Steen, ny huvudtränare i J18-laget.

Hur kommer det sig att du halkade in på tränarrollen?

– Jag brinner för hockey och har tänkt på möjligheten att bli tränare. Jag slog en signal till Fille (Martin Filander) för att jag behövde lite råd och tips om hur man går tillväga. Jag hade han själv som tränare under min tid i Örebro J20 och det är en otroligt duktig tränare som är bra på att vårda relationen med spelarna. Det är den typen av tränare jag vill vara.

Hur vill du att laget ska agera och spela?

– Först och främst ska vi vara disciplinerade. Föreningen vill ha en röd tråd i hur man spelar i alla lag och det ska vi efterlikna så mycket det går, samtidigt som jag så klart har mina idéer som jag vill jobba med. Det handlar om att lära känna spelarna och lägga det på en bra nivå.

Tillbaka till skadorna som satte stopp för karriären. Under en hel säsong gick Victor med bruten fot – utan veta om det.

– Det visade sig när jag gjorde en annan operation. Läkarna fixade till det där och sydde med stygn som skulle försvinna av sig själv. Vad vi inte visste var att jag var allergisk på den typen av stygn, så de började krypa ut ur foten några månader efter. Det var sjukt läskigt, haha. Jag bröt även båtbenet någon säsong efter där och blev aldrig riktigt bra i handleden efter det. Men ska man vara ärlig var jag nog aldrig tillräckligt bra för att bli någon storspelare.

I augusti bär flyttlasset av till Oskarshamn och kontraktet påbörjas. Sist Victor var i Oskarshamn var för 10 år sedan.

– Jag var i Oskarshamn och spelade inlines-SM. Jag minns inte hur det gick men jag kommer ihåg att staden är fin och mysig. Jag ser fram emot att dra igång.

Martin Filander om rekryteringen av Victor:

– Jag hade Victor under min i tid i Örebro när vi tog steget upp i Super Elit. Otroligt sympatisk person med bra blick för spelet och hockey generellt. Ambitiös och precis rätt i rollen som tränare. Tanken är att J20- och A-lag ska spela med liknande spelidé och sedan en avskalad version i J18 så vårt samarbete kommer vara väldigt nära. Hockeymässigt är det inga konstigheter, Victor är en väldigt kompetent, blivande tränare. Den främsta styrkan är nog att han ligger relativt när spelarna i ålder och därmed kan bygga en lite annorlunda relation med laget.

Junior- och ungdomsansvarig Pelle Johansson är positiv till att Victor väljer att starta sin tränarkarriär hos IK Oskarshamn.

– Vi pratar mycket om den röda tråden gällande vår spelidé och vi vill att riktningen sker åt samma håll, i alla våra lag. Att Filander och Victor känner varandra sedan tidigare är positivt och tanken från vårt håll är att Martin ska fungera som mentor för Victor. Han har mycket hockey i sig och det är kul att han börjar sin tränarkarriär här hos oss i IK Oskarshamn, säger Pelle Johansson.

Välkommen till IK Oskarshamn, Victor!