• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb

Bortastarkt IKO åker till Ö-vik

31 oktober 2017 13:20

IKO är på en strålande andraplats när en fjärdedel av serien spelats. Nu börjar man om med omgång 14 som är identisk med premiäromgången men med omvända spelplatser. IKO möter tiondeplacerade MODO i Fjällräven Center onsdag kväll. Resan påbörjas tisdag förmiddag med buss och flyg och sen är man åter i Oskarshamn torsdag kväll för att börja uppladdningen inför hemmamatchen mot Vita Hästen på fredag.


IKO har varit riktigt starka på bortaplan och där faktiskt tagit fler poäng än hemma, trea i bortatabellen och man har bara blivit utan poäng en gång (mot Leksand). MODO har ungefär samma förhållande med bara 8 av sina 17 inspelade poäng på hemmais via tre segrar, varav en i Sudden. MODO hade sex raka förluster fram till i lördags då man vann med uddamålet mot AIK på Hovet. IKO kom tillbaka direkt efter förlusten i Leksand och vann klart mot Björklöven, 6-1, i lördags. Premiärmötet i Be-Ge Hockey Center vanns av MODO med 3-0, sista målet i tom kasse, så IKO är ute efter revansch.

Hemmalaget har tre spelare (Emil Molin, Sam Marklund och Patrik Karlkvist) med 10 poäng eller mer och IKO har fyra (Lucas Elvenes, Marcus Björk, Niklas Johansson och Kalle Johansson). Manuel Ågren är delad 4:a i skytteligan med 7 mål, drygt 0,5 per match. Manne är en av de som skjuter mest i hela ligan, 43 skott på mål hittills vilket ger 16 procent i effektivitet. Rickard Palmberg, Vita Hästen har skjutit hela 68 skott och leder skytteligan på 10 mål (14 procent).

IKO har bättrat på sin power play-statistik på slutet med pp-mål i fyra raka matcher, tre mål senast mot Löven. MODO är en procent bättre i den statistiken och även i box play är det ganska lika med liten fördel IKO.

Omgång 14 inleds med två matcher under tisdagen; Pantern-AIK och Almtuna-Tingsryd. Övriga onsdagsmatcher är Södertälje-Leksand, Björklöven-Karlskoga, Troja/Ljungby-Västervik och Vita Hästen-Timrå. Fredag och lördag spelas nästa omgång och IKO tar emot Vita Hästen på fredag.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Det går ju mycket tid idag (tisdag) med buss till Arlanda, flyg till Umeå och sen buss till Örnsköldsvik så det blir en lång dag. Men å andra sidan är vi på plats matchdagen och även kan träna där onsdag förmiddag. Vi utnyttjar resan till att gå igenom MODO:s spel så vi kan leverera en bra plan till spelarna som dom ska gå ut och genomföra på isen.

- MODO gjorde en bra match mot AIK senast men dom har gjort bra matcher innan fast målskyttet inte riktigt har lossnat. Vi gjorde ju inget mål på MODO i förra mötet så vi har revansch att utkräva och lär tagga upp ordentligt imorgon.

- Det finns mycket bra att ta med från matchen i lördags men det är svårare att göra det på bortaplan. Vi blir bättre och bättre även borta även om det blev ett litet bakslag mot Troja - trots seger där - och Leksand. Vi vill hitta tillbaka till bortaspelet igen och ha ett tredbrott prestationsmässigt.

- Det är väldigt positivt att vi gör många mål, det är viktigt för många spelare att få producera framåt också. Kul att Arsi fick hänga två baljor senast. Han gör ett gediget centerjobb men det är bra för hans självförtroende att han börjar producera också.

- Tillbaka i truppen är nu Ludvig Engsund och Tom Hedberg. Roope Ranta, Björn Karlsson och Oscar Josefsson är inte med på resan till Örnsköldsvik. Christoffer Rifalk är nu tillbaka och spelar med Kalix.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan