Micke Larsson blir head coach för damlaget
Publicerad: 2022-06-14
Satsningen på damlaget fortsätter. En sedan tidigare välkänd och omtyckt person i IK-kretsar tar nu över ansvaret för IKO/KHC:s gemensamma damsatsning och kommer träna laget nästkommande säsong. Välkommen till nya tjänsten, Micke Larsson!

Årets huvudtränare 22/23 för Kalmar HC - IK Oskarshamns damer är ingen mindre än Micke Larsson från IK Oskarshamn. Micke spelade från 94 till 00 i Oskarshamns A-lag och gick direkt efter uppehållet som spelare in i tränarrollen i föreningen. Han har erfarenheter från alla nivåer, allt från hockeyskola till sina 9 år som assisterande tränare i allsvenskan. Damer har han tränat förr och han ser ljust på det som väntar.

– Det här blir en ny utmaningen, men det ska bli skoj. Det ska bli inspirerande att köra med damerna, jag körde ju med A-pojkarna förra året och då hade jag med mig en del tjejer från Oskarshamns hållet. Så några av tjejerna känner jag sedan innan.

Målet med säsongen beskriver Micke såhär:

– Jag vill ge dem rätt förutsättningar, framför allt med isträningarna. Jag ska försöka hjälpa dem så gott jag kan och göra dem till bättre hockeyspelare.

Vad har du för förväntningar? – Jag vill fånga unga tjejer som drömmer om att sticka vidare och på sikt få upp dam verksamheten. Men idag får vi rikta in oss på dem vi har. Men såklart målet är ju också att vi ska vinna serien men det sätter jag inte som prio ett. Det första vi ska satsa på är grunderna och försöka träna dem på ett mer utvecklat sätt.

Micke träffade damlaget i onsdags förra veckan, nu under sommaren kommer det bli fokus på den fysträning som påbörjats, sedan blickar han framåt:

– Vi kommer bygga vidare under hela säsongen, men kraven på tjejerna kommer öka, så mycket kan jag säga! Jag kommer ställa höga krav på dem för i min värld är det här ett damlag och då är kraven därefter, kanske att det blir en stor förändring för många tjejer men jag hoppas det blir till det bättre, säger Micke Larsson.

Moa Risberg