Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr

Johannes Salmonsson tvingas till operation

18 januari 2021 11:30
Pressmeddelande

Salle har inte spelat en match med laget sedan slutet av december. Anledningen är en skada som gör att han inte kan ge 100 procent. Nu tvingas han till operation och missar resterande del av säsongen.

– Tråkigt som f*n. Men samtidigt ett rätt och smart beslut.


Innan Salle anslöt till IK Oskarshamn inför säsongen 19/20 gjorde han en operation som skulle förändra hockeylivet avsevärt. Nu tvingas han att göra en liknande operation för att återigen kunna ge 100 procent ute på isen.

– Jag sa ju i tidningen för ett par veckor sedan att jag hoppades vara tillbaka vid det här laget så det är klart att det blir lite konstigt. Men jag har tagit det här beslutet förut och vet att min hockeykarriär kommer må mycket bättre av att göra operationen. Det handlar om att göra operationen eller tvingas sluta spela ishockey, säger Johannes Salmonsson.

Beslutet var både lätt och svårt för forwarden. Men i slutänden var det inget att tänka på. Operationen görs inom 1-2 veckor och sedan börjar rehabiliteringen.

– Skillnaden den här gången är att jag vet att det finns ljus i tunneln och förhoppningen är att operationen får samma effekt som efter förra operationen. Bara tanken på att få spela med en helt smärtfri höft kittlar så klart. Det var ett svårt beslut men samtidigt får man se till den större bilden. Jag flyttade till Oskarshamn med hela familjen och det är här som vi försöker etablera oss. Jag tror att det är få som är så angelägna som jag om att vi ska vara kvar i SHL efter den här säsongen.

Salle tog beslutet efter att det stod klart att Lance Bouma och Max Veronneau anslöt till laget.

– Det är klart att de värvningarna spelade in. Jag kände att jag inte vill lämna laget utan att det fanns folk som kunde fylla på. Sedan har även John Dahlström klivit in och gjort det riktigt bra. Jag är på en plats i livet där jag bryr mig mer om att klubben går och mår bra än att jag spelar så mycket som möjligt. Då är det bättre att någon som är 100 går in och tar den platsen. Nu när jag inte är med kanske vi hittar ytterligare en spelare som kan gå in och göra skillnad. Men det överlåter jag till Fröberg.

Det låter som ett ganska oegoistisk sätt att se på sin skada.

– Ja, så kanske det låter, men det egoistiska ligger snarare i att jag vill bo kvar och spela ishockey i Oskarshamn. Med denna operationen ger jag mig själv chansen att göra just det och förhoppningsvis förlänga kontraktet när det går ut efter nästa säsong.

Många kommer läsa den här intervjun och bli nedstämda över din frånvaro. Känslan är att du är väldigt omtyckt bland Oskarshamnarna.

– Jag tycker om Oskarshamnarna tillbaka. Jag känner mig omtyckt i den här staden och det beror nog på att jag är på en plats i livet där jag och familjen engagerat oss mer i samhället än vi gjort på andra ställen vi bott. Det finns ett genuint hockeyintresse i den här stan och väldigt många goa människor. Även under den tiden då vi inte lyckades vinna hockeymatcher hörde man aldrig något gnäll eller negativa kommentarer från de personerna man träffade. Det som slår mig är att även om alla kanske inte är så hockeyintresserade ser jag en otrolig stolthet över Oskarshamn och hockeyn som spelas här. Alla känner sig som en del av laget. Det är fint.

Säsongsavslutningen blir nu annorlunda för Salle som kommer få följa laget som supporter.

– Ja, precis. Det är väl kanske inte något man är van vid. Det är hemskt att inte kunna påverka matcherna. Jag kommer bli som vilken supporter som helst, en riktig dåre, haha... Hoppas jag inte blir allt för obehaglig hemma i soffan.

Kommer vi få se en allt mer aktiv Johannes på social media i framtiden då?

– Jag var väldigt aktiv där när jag var yngre, men det har mattats av lite på senare dar. Det är en plats där mycket skrivs i affekt men också i ren glädje. Jag ska försöka hålla mig borta från det så gott det går.

För sportchef Thomas Fröberg innebär Salles frånvaro att han får ge sig ut på spelarmarknaden igen för att täcka upp för Salle.

– Det stämmer, säger Fröberg och fortsätter:

– Jag jobbar på att få in någon som kan göra skillnad på Salles plats.

Hur känner du inför beslutet som tagits angående operationen?

– Salle är i den åldern där han vet vad hans kropp behöver för att kunna prestera på högsta nivå. Det är hans beslut och hela klubben står bakom det. I det här läget handlar det om att människa och familj går först. Johannes ska känna sig 100 procent delaktig i det som sker i klubben och laget och då krävs det att han gör den här operationen, avslutar Thomas Fröberg.