• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

IKO tar emot Vita Hästen

2 november 2017 17:41

IKO är serietrea efter 14 omgångar och tar fredag kväll emot Vita Hästen i Be-Ge Hockey Center. Hästen åkte under play off-strecket efter förlust senast mot serieledande Timrå och är på tionde plats nu, sju poäng från det övre strecket och fyra över kvalstrecket i en mycket jämn tabell. Matchens hemmaprofil är #16 Arsi Piispanen som gjort fem poäng på de senaste två matcherna och hade assist på alla målen mot MODO.


I Hästen finns skytteligaledaren Rickard Palmberg som gjort 10 mål (15 poäng totalt) att se upp med liksom poängligaledaren Jesper Samuelsson med 16 poäng (1 mål). Palmberg har dock inte gjort något mål i de fem senaste matcherna. Dessutom August Gunnarsson som gjort 7 mål, lika många som Manuel Ågren (10 poäng totalt). Palmberg och Ågren är bland de skjutgladaste i hela ligan, 73 respektive 44 skott på mål på 14 matcher. Marcus Björk och Kalle Johansson toppar backarnas poängliga med 13 respektive 10 poäng (5 resp 3 mål).

Hästen är extremt effektiva i power play så IKO får hålla sig borta från utvisningsbåset. Statistiskt gör Hästen mål på mer än vart tredje power play - över 36 procent! - jämfört med IKO:s 20 procent där man dock gjort mål i pp fem matcher i rad. I box play är det lite jämnare, IKO 81 och Hästen 80 procent.

IKO har inlett säsongen mycket bra och samlat ihop 25 poäng på första fjärdedelen av serien. Framför allt släpper man in väldigt lite mål. Fem mål mot MODO var klart över snittet som annars ligger strax över två mål per match. Timrå är bäst bakåt med bara 1,27 insläppta per match och har bara släppt in 18 mål totalt jämfört med IKO som är näst bäst på 31. Framåt är det bara AIK som gjort fler mål - 47 - jämfört med IKO och Pantern på 41.

Vita Hästen har förlorat sina två senaste matcher, Tingsryd borta och Timrå hemma. Dessförinnan hade man berg- och dalbaneresultat med 2-8 mot AIK och 7-0 mot Almtuna så det är svårt att veta var dom står formmässigt.

Matchens profil är #16 Arsi Piispanen som är inne på sin femte säsong i Oskarshamn. Han har gjort 120 poäng (37 mål) på 211 matcher i IKO så här långt, i år 8 poäng (3 mål) på 14 matcher. Av dessa har fem poäng kommit i de två senaste matcherna, 2 mål mot Björklöven och 3 assist mot MODO. Arsi finns i en videointervju längre ner i artikeln.

Björn Hellkvist, IKO:s huvudtränare:
- Vi kommer snett in i matchen mot MODO men spelmässigt är vi nöjda och i fem mot fem är vi bättre än dem. Vi tappar fokus när vi känner oss illa behandlade av domslut emot oss och vi klarar inte av att hantera det. Vi måste bli bättre på det under fortsättningen av säsongen. Vårt box play är heller inte felfritt vilket får konsekvenser, vi borde egentligen inte ha släppt in något av de målen.

- Hästen är jätteduktiga i power play men det finns en bra medicin mot det och det är att inte ta några utvisningar. Vi måste ändå förbereda oss på deras power play så vi vet vad det är för spel dom söker. Dom har skickliga spelare och det är därför dom är så bra i pp. Det gäller att läsa på och göra jobbet.

- Rickard Palmberg är en skicklig spelare som gör mycket mål även om han haft det lite trögt med målskyttet på slutet. Men vi ska inte bara fokusera på en spelare utan på hela laget och framför allt på det vi ska göra själva.

- Jättekul med många helgmatcher nu framöver, det ger extra energi. Det var en fantastisk stämning i lördags mot Björklöven.

- Vi har hela truppen tillgänglig och tar ut laget under fredag förmiddag.

Övriga fredagsmatcher i omgång 15 är Västervik-MODO, Timrå-Pantern och Tingsryd-Södertälje. Lördag spelas AIK-Almtuna, Leksand-Björklöven och Karlskoga-Troja/Ljungby. Det är väldigt jämnt i tabellen så här långt. Mellan negativ kvalplats och play off-plats skiljer det bara fem poäng. Timrå har gjort ett litet ryck och är sex poäng före tvåan Pantern men sedan är det bara sex poäng ner till nionde plats. IKO får härnäst ta sig an nuvarande serietvåan Pantern på bortaplan på tisdag och därefter är det ny lördagshemmamatch med säsongens första Ladies Hockey Night.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Videointervju med Arsi Piispanen och inför matchen: