Jubileumsmatchen - Vi firar 50!
Publicerad: 2020-03-04
Den 10 mars spelas vår sista hemmamatch i grundserien för i år. Då passar vi på att kickstarta vårt jubileumsår med lite speciell inramning! Matchen mot Brynäs spelas i matchställ – så som det såg ut för 50 år sedan.

Den 27 maj, 1970 slog AIK och IFK ihop sina hockeysektioner och IK 70 var ett faktum. I år är det 50 år sedan det historiska beslutet togs och vägen till dit vi är idag har varit fantastisk! Fokus ligger på framtiden men det skadar inte att då och då blicka bakåt på den häftiga resa föreningen har gjort! Här följer en kort sammanfattning kring vad som hänt! (För hela storyn, köp jubileumsboken på ICA Maxi Oskarshamn eller i vår souvenirshop under match!)

1970 27 maj: AIK och IFK slår ihop sina hockeysektioner och lyckas kvala sig upp till division 2. 1972 Föreningen får namnet IK 70. 1984 30 augusti: Återigen sker ett namnbyte. Denna gång till nuvarande namnet IK Oskarshamn. 1992 En storsatsning börjar som till slut ska ta föreningen till divison 1. 2000 En serieomläggning gör att Oskarshamn nu spelar i Allsvenskan och kommer göra så hela vägen fram tills dess att man 2019 avancerar till SHL.

Här är vi nu 50 år senare och det ska firas!

Den 10 mars möter vi Brynäs i Be-Ge Hockey Center. Matchen spelas i tröjor så som det såg ut för 50 år sedan (med få modifikationer för att uppfylla dagens standard). Efter matchen kommer dessa tröjor auktioneras ut till förmån för vår insamling till Barncancerfonden. Mer info om detta kommer efter det att matchen är avslutad!

Tack till våra ordinarie tröjpartners som valt att inte ha sina loggor på matchstället för en så autentisk känsla som möjligt!

Det är inte bara spelarna som har möjlighet att klä sig i retrostuk. I vår souvenirshop finns nu även en 50 årsjubileumkollektion som bland annat innehåller en replika av den snygga retromatchtröjan. Här hittar du den

Vi har faktiskt lite biljetter över till själva matchen också!

Vi firar med kaffe och tårta! Café Bar bjuder de 100 första besökarna på kaffe och en tårtbit.

Vi ses i ladan den 10 mars!

Gustav Backlund