Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Torsdag Tor 31 Mars Mar
Lördag Lör 2 April Apr
Måndag Mån 4 April Apr
Onsdag Ons 6 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt

Jonas Liwing är Supporterspelaren

11 juli 2016 14:00

Spetsbacken Jonas Liwing är tillbaka i IK Oskarshamn och han gör det som Supporterspelaren med över 100.000 insamlade kronor för ändamålet. Kontraktet med Liwing är skrivet på ett år.


Den 33-årige stockholmaren Jonas Liwing kommer till IKO med massor av rutin från SHL och Allsvenskan plus en nyligen avslutad tvåårssejour i tyska ligan. Säsongen 04/05 var han med och förde IKO ända till kvalserien till SHL med sina 26 poäng (elva mål) på 52 matcher.

IK Oskarshamns sportchef Roger Jönsson:
- Med Jonas Liwing får vi en spelare som är bekant för Oskarshamnspubliken, efter en stark säsong 04/05. En kreativ och skridskostark back, med en tydlig identitet i spelet. Han bär med sig värdefulla erfarenheter från en lång karriär, men fortfarande driven, ambitiös och vill hit för att leverera.

Jonas Liwing:
- Det ska bli jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag ser fram emot en bra säsong och hoppas vi kan ta ytterligare kliv efter den fina säsongen laget gjorde ifjol. Jag har ju en del rutin att bidra med, detta är min 11:e klubb! Jag är en spelande back och jag vill hjälpa till att ta tre poäng varje match. Power play vill jag så klart gärna spela, det vill väl alla, men man ska förtjäna det också. Jag har skrivit på för ett år, sen får vi se efter säsongen om det blir mer.

– Jag har spelat i Tyskland de två senaste säsongerna och det är lite annorlunda än i Sverige. Man får anpassa sig då många spelar för sig själva och inte för laget. Jag tycker allt håller mycket högre nivå i Sverige, både spelare, tränare och träningsmetoder.

– Senast jag spelade i IKO var lockout-säsongen 2004/05 då vi tog oss hela vägen till kvalserien med många bra lag, bl a var Skellefteå och Brynäs med där. Jag minns att vi vann första matchen i kvalserien mot Nyköping men sen tog det stopp. Tom Linder var med redan då, han var ungtuppen i laget tillsammans med Linus Bladström.

– När jag spelade med AIK tror jag inte vi vann någon gång i Oskarshamn, det blev 6-1 ett par gånger kommer jag ihåg.

- Det är jättekul och en stor ära att få bli Supporterspelaren i år. Supportrarna här är härliga och jag ser fram emot att få spela inför den publiken igen.

Fotnot: I laget 2004/05 spelade bland andra Timo Leinonen, Henrik Karlsson, Fredrik Jaensson, Martin Thörnberg. Thomas Björnström (Gustafsson) och Mads Hansen.

Följ lagbygget på Silly Season 2016-2017