Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Backen Karl Johansson klar för IKO

12 juni 2017 09:00

IK Oskarshamn har gjort klart med ett nyförvärv på backsidan. 24-årige Karl Johansson kommer närmast från Vimmerby i division 1 och har även spelat tre säsonger i ettan i Östersund, där han är född. På meritlistan finns även en säsong i Allsvenskan med Tingsryd. Kontraktet med IKO är på ett år.


Från sin backplats har Karl Johansson snittat 25-30 poäng i division 1 och tar nu alltså steget upp i Allsvenskan igen. Under karriären har han även noterats för 63 juniorlandskamper inklusive ett J 18-VM, där det blev en silvermedalj. Juniorkarriären tillbringade han i Brynäs (122 matcher), vilket resulterade i både guld, silver och brons i junior-SM.

- Det känns jätteroligt och spännande och blir en fin utmaning att spela i Allsvenskan igen, säger Kalle Johansson, som ansluter till truppen idag, måndag. Det är väl fem år sedan jag spelade med Tingsryd i Allsvenskan och sedan dess har det varit division 1 i Östersund och nu senast en säsong i Vimmerby.

- Jag ser mig själv som en offensiv back men vilken roll jag får är väl upp till tränarna att bestämma. Jag är först och främst inställd på att ta en ordinarie backplats och sedan att vinna matcher med IKO.

- Jag känner inte några av spelarna innan och det jag vet om klubben är att man varit i Allsvenskan i väldigt många år. Nu blir det första träningspasset här idag (måndag) och då får man lära känna laget och folket runt omkring. Jag har inte ordnat lägenhet än så jag kommer att åka hem till Östersund en vända igen, avslutar Kalle Johansson.

IKO:s sportchef Per Kenttä:
- Kalle är en offensiv back som jag har haft koll på länge, han har även utvecklat sitt defensiva spel och är redo för uppgiften. Han har alla förutsättningar för att blomma ut och bli ett utropstecken.

Kalle Johansson blir den sjätte backen i IKO:s trupp. I övrigt är två målvakter och tretton forwards klara för nästa säsong.

Följ lagbygget 2017/2018 >>