• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Slovakisk stortalang klar för IK Oskarshamn

15 maj 2017 10:13

IK Oskarshamns lagbygge inför den kommande säsongen faller på plats mer och mer. Den senaste i raden att stärka upp truppen är unge backen Martin Fehérváry, som omnämns som en av Slovakiens absolut största talanger just nu.
– Jag känner mig redo för seniorhockeyn, säger Fehérváry.


Han omnämns som en av Slovakiens största talanger just nu. Han är född 1999 och fyller 18 år först i början av oktober. Men meritlistan kan göras lång, trots det. Han debuterade U18-landslaget redan som 15-åring säsongen 2014/2015. Sedan dess har han hunnit med en flytt till Malmö Redhawks i tre säsonger, två U18-VM, ett JVM och 13 SHL-matcher. Nu är backen Martin Fehérváry klar för IK Oskarshamn.
– Det känns jättespännande att få komma till Oskarshamn och till ett lag som tror mycket på mig. Jag känner mig redo för seniorhockeyn och både sportchefen och huvudtränaren tror mycket på mig, så detta kändes som ett perfekt steg, säger Martin Fehérváry.

Fehérváry är en fysiskt stark och skridskoskicklig back med en bra mognad i spelet, trots sin unga ålder. Och att det finns talang i honom råder det inget större tvivel om.
– Martin har sina uppsidor i det defensiva spelet. Han är en råtalang och både jag och Björn är övertygade om att han kan göra avtryck i HockeyAllsvenskan redan den kommande säsongen, säger sportchef Per Kenttä.

Att få chansen att ta sig in i seniorhockeyn var viktigt för 17-åringen. Det är där kan känner att han ska ta nästa steg i karriären. IK Oskarshamns huvudtränare Björn Hellkvist såg dessutom till att han blev Malmö Redhawks yngste SHL-spelaren någonsin med 16 år och tre månader när han A-lagsdebuterade i januari 2016.
– Det var en häftig upplevelse att få komma upp och känna på det så tidigt. Björn betydde mycket för mig den säsongen och jag är säker på att han kan hjälpa mig ytterligare de här två åren.

Kontraktet med Martin Fehérváry är skrivet på två år och Martin lånas in från Malmö Redhawks under den första säsongen.

Följ lagbygget för säsongen 2017/2018 här >>