• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Assisterande tränare klar för IK Oskarshamn

24 maj 2017 09:37

Posten som assisterande tränare i IK Oskarshamn bredvid Björn Hellkvist är nu tillsatt. Det blir 43-årige Jens Gustafsson som närmast kommer från Örebros organisation. Han har en gedigen bakgrund som tränare på både junior- och seniornivå, kryddat med bland annat ett U18-landslagsuppdrag så sent som i höstas.


Jens Gustafsson är född i Göteborg och har varit huvudtränare i HockeyAllsvenskan två år i Borås samt assisterande i Frölunda i SHL ett år. På meritlistan finns bland annat två JSM-guld med Frölunda för tio år sedan. De senaste tre åren har han varit ansvarig för juniorutvecklingen i Örebro Hockey och två av de åren även scout för SHL-laget.
– Oskarshamn är ett klassiskt hockeylag och en anrik klubb och det ska bli kul och inspirerande att få jobba där. Jag känner till klubben en hel del från tidigare möten i Allsvenskan med både Borås och Örebro. Det känns inspirerande att få jobba med Björn Hellkvist och Per Kenttä som jag pratat med en hel del den senaste tiden. Vi har samma filosofi i hur man kan utveckla spelare och det är ett spännande jobb, säger Jens Gustafsson.

– Om man ser på skillnaden i resurser mellan SHL och Allsvenskan kan man inte köpa färdiga spelare utan får satsa på att utveckla. Jag vill att IK Oskarshamn ska vara en bra klubb att utvecklas i. Årets trupp är spännande och jag ser en stor utvecklingspotential och som ledare drivs jag av glädjen att se andra lyckas. Även SHL-lagen satsar nu mer på utveckling, där Frölunda, Skellefteå och Brynäs är goda exempel. Jag har själv jobbat mycket med detta i Örebro de senaste åren.

– Jag kommer permanent att vara på plats när vi går på is i slutet av juli men kommer inom kort att hälsa på och träffa spelarna och övriga ledare, säger Gustafsson avslutningsvis.

Sportchef Per Kenttä har sökt med lykta efter en bra komplettering till huvudtränaren Björn Hellkvist. Kenttä är mycket nöjd med rekryteringen.
– Jens blir ett perfekt komplement till Björn och var ett namn vi tidigt tittade på i rekryteringsprocessen. Det hela har växt fram under de senaste veckorna och vi är jättenöjda. Nu har vi två bra tränare som tillsammans kommer passa bra ihop för att ta oss dit vi vill, säger sportchefen.

Kontraktet med Jens Gustafsson är skrivet på 1+1 år.