Tisdag Tis 12 April Apr
Fredag Fre 12 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Onsdag Ons 31 Augusti Aug
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Idag 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov

Nytt Smålandsderby i Ljungby

19 oktober 2017 20:15

IKO hänger på i toppen av HockeyAllsvenskan och nu är det dags för det tredje Smålandsderbyt när man möter nykomlingen Troja/Ljungby på bortaplan. Fjärdeplacerade IKO mot Troja på tionde plats och sju poäng mellan lagen inför fredagens match. På bilden toppen av IKO:s interna poängliga samlade, fr v Kalle Johansson 7, Lucas Elvenes 9, Marcus Björk 6, Niklas Johansson 7.


Båda lagen vände en negativ trend senast. IKO genom en stabil seger mot BIK Karlskoga och Troja som vann med 3-0 borta mot Tingsryd. IKO ligger fyra på 19 poäng med två poäng upp till serieledning och Troja är 10:a med 12 poäng.

Trojas bäste poängplockare är Mattias Åkesson på 6 poäng (4 mål). I IKO finns det fem man som gjort sex poäng eller mer med Lucas Elvenes i topp på 9 poäng (2 mål). IKO förbättrade sin pp-statistik senast och är på drygt 14 procent, en dryg procent bättre än Troja. I box play var IKO hundraprocentiga senast och ligger nu femma på 84 procent mot Trojas 80.

Det är full omgång i serien under fredagen och övriga matcher är; Leksand-Karlskoga, Västervik-Björklöven, Tingsryd-Pantern, Almtuna-Södertälje, Vita Hästen-AIK, MODO-Timrå. Sedan återstår två omgångar av första rundan då alla lag mött varandra en gång. IKO har Leksand borta på söndag och Björklöven hemma i gratismatchen på lördag.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Jag har inte sett Trojas alla matcher men såg senaste matchen mot Tingsryd på video idag. Det är ett lag som satt upp en svårforcerad defensiv. Dom har även börjat spela med en högre fart än tidigare och är duktiga på att ta pucken till mål både genom att åka och passa dit och genom att skjuta mycket. Troja ser ut att vara hungriga just nu så vi har nog fullt upp i Ljungby arena imorgon. Vi får tagga upp och göra ett noggrant jobb, både hos oss tränare och bland spelarna.

- Det är fortfarande väldigt tätt i serien och är tidigt på säsongen så hur det ser ut i tabellen är ointressant just nu. Det viktigaste för oss är att vi vinner våra matcher. Nu har vi haft två raka torsk borta men det positiva är att vi spelat oavgjort under ordinarie tid och fått med oss poäng. Men nu är det dags för en trea.

- Vi gjorde väldigt många bra saker mot Karlskoga som vi kan ta lärdom av och fortsätta göra. Vi ska boosta killarna och visa när dom gör rätt saker och sen ut och göra det igen.

- Marcus Sylvegård saknas fortfarande men i övrigt är det full konkurrens på alla positioner. Ludvig Engsund är i full träning så för närvarande har vi tre målvakter att välja på. Ludvig ska dock till att börja med spela två matcher med Arboga i division 1 för att få matchträning.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan