Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

Premiär på bortaplan mot Vita Hästen

16 september 2016 14:10

IK Oskarshamn svarade för en bra premiärmatch mot Björklöven och lyckades vända 0-2 till seger med 3-2. Manuel Ågren (bilden) bidrog starkt till segern med ett mål och en assist. Redan lördag kväll är det dags för andra omgången och då åker IKO till Norrköping för match mot Vita Hästen som också vann sin första match, borta mot Pantern.


Med tre poäng i hemmapremiären fick IKO en bra start på säsongen och det vill man så klart bygga vidare på. Hästen står alltså också på tre poäng så något av lagen får inkassera sin första förlust. Statistiken talar för IKO efter två segrar på försäsongen och tre segrar av fyra i fjolårets serie. I Vita Hästen finns Alexander Younan som ifjol spelade för båda föreningarna och som avgjorde premiärmatchen mot Pantern. I IKO finns två tvåpoängare efter första omgången, Manuel Ågren (1+1) och Nicolas Deschamps (0+2). Målvakterna hade bra räddningsprocent i första omgången; Erik Källgren 94 och Emil Jidskog i Hästen 95 %.

Omgångens övriga matcher är Björklöven-Tingsryd och Karlskoga-Västerås (fredag) samt lördagens matcher Timrå-Mora, MODO-Pantern, Södertälje-AIK och Västervik-Almtuna.

Fredrik Söderström:
- Kul med premiärseger, ett skönt trendbrott. En tuff match där jag tycker vi växer med uppgiften. Tätt, tight och intensivt, men vi lyckas hålla undan. Härligt att se moralen vi visar genom att vända 0-2 till vinst 3-2.

- Närmast väntar en tuff drabbning när vi gästar Norrköping och Vita Hästen. För oss handlar det om rätt syn på uppgiften. På bortaplan krävs större disciplin, i alla delar av spelet. Försvarsspelet blir avgörande, där har vi många goda skäl att lägga fokus. Offensiven föds därefter och kräver skärpa. En lång resa är i sin linda, men kul att vara igång och vi är ytterst taggade för uppgiften.

- Vi tar ut laget under matchdagen, men vi vet med säkerhet att Björn Karlsson och Joakim Hagelin inte kommer till spel på grund av skador.