Premiär på bortaplan mot Vita Hästen
Publicerad: 2016-09-16

IK Oskarshamn svarade för en bra premiärmatch mot Björklöven och lyckades vända 0-2 till seger med 3-2. Manuel Ågren (bilden) bidrog starkt till segern med ett mål och en assist. Redan lördag kväll är det dags för andra omgången och då åker IKO till Norrköping för match mot Vita Hästen som också vann sin första match, borta mot Pantern.

Med tre poäng i hemmapremiären fick IKO en bra start på säsongen och det vill man så klart bygga vidare på. Hästen står alltså också på tre poäng så något av lagen får inkassera sin första förlust. Statistiken talar för IKO efter två segrar på försäsongen och tre segrar av fyra i fjolårets serie. I Vita Hästen finns Alexander Younan som ifjol spelade för båda föreningarna och som avgjorde premiärmatchen mot Pantern. I IKO finns två tvåpoängare efter första omgången, Manuel Ågren (1+1) och Nicolas Deschamps (0+2). Målvakterna hade bra räddningsprocent i första omgången; Erik Källgren 94 och Emil Jidskog i Hästen 95 %.

Omgångens övriga matcher är Björklöven-Tingsryd och Karlskoga-Västerås (fredag) samt lördagens matcher Timrå-Mora, MODO-Pantern, Södertälje-AIK och Västervik-Almtuna.

Fredrik Söderström:
- Kul med premiärseger, ett skönt trendbrott. En tuff match där jag tycker vi växer med uppgiften. Tätt, tight och intensivt, men vi lyckas hålla undan. Härligt att se moralen vi visar genom att vända 0-2 till vinst 3-2.

- Närmast väntar en tuff drabbning när vi gästar Norrköping och Vita Hästen. För oss handlar det om rätt syn på uppgiften. På bortaplan krävs större disciplin, i alla delar av spelet. Försvarsspelet blir avgörande, där har vi många goda skäl att lägga fokus. Offensiven föds därefter och kräver skärpa. En lång resa är i sin linda, men kul att vara igång och vi är ytterst taggade för uppgiften.

- Vi tar ut laget under matchdagen, men vi vet med säkerhet att Björn Karlsson och Joakim Hagelin inte kommer till spel på grund av skador.

IK Oskarshamn Göran Svenson