• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Finsk back ansluter från seriekonkurrent

10 januari 2018 14:26

Per Kenttä fortsätter att stärka upp IK Oskarshamn för sista tredjedelen av serien. Under dagen har det blivit klart att Patrik Parkkonen, 24, ansluter från seriekonkurrenten BIK Karlskoga för resten av säsongen.


Patrik Parkkonen värvades inför säsongen till BIK Karlskoga från DEL2-laget Lausitzer Füchse där han under sin sista säsong sprutade in hela 51 poäng på 57 matcher. Han har under hösten och vintern noterats för 14 poäng på 31 matcher i Karlskoga och varit den back som spelat mest i laget (18:27 min / match). Nu är han Per Kenttäs senaste pusselbit in i laget.

– Försvarssidan har varit prio för oss att förstärka. När Patrik blev ledig fanns det inte så mycket att fundera på. Vi tittade på honom redan i somras och känner att vi har bra koll på honom. Vi tror och hoppas att Patrik kan få en nystart och få ut ytterligare en nivå av sitt spel i vår miljö, kommenterar Per Kenttä.

Men trots sin poängskörd är det inte bara en renodlad offensiv back. Pakkonen beskriver sig själv som en tvåvägsback, men att han gärna är med och bidrar offensivt.

– Jag ser mig själv som en stabil tvåvägsback som gillar att vara med i alla delar av spelet, både med och utan puck. Att komma till Oskarshamn blir en bra möjlighet för mig att börja om litegrann och jag hoppas kunna göra Oskarshamn bättre med det jag är bra på.

Patrik Parkkonen finns även noterad för bland annat 89 Liiga-matcher samt 40-talet juniorlandskamper med Finland. Han ansluter till Oskarshamn under torsdagen och förväntas vara spelklar till fredagens bortaderby. Kontraktet är skrivet för resten av säsongen.