• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar

IKO slog Djurgården med 6-1

21 augusti 2019 21:34
HERR

IK Oskarshamn gjorde en riktigt stark insats mot fjolårets SM-silvermedaljörer Djurgården i säsongens fjärde träningsmatch, där IKO nu vunnit två. För Djurgården var det första förlusten för säsongen när 6-1 lyste på tavlan efter slutsignalen. Joakim Thelin dubblade sin målskörd med två nya kassar och övriga målskyttar var Gustaf Franzén, Alexander Reichenberg (bilden), Markus Modigs och John Dahlström. Två mål i power play och hundraprocentigt i box play var plusfaktorer ikväll.


IKO gjorde en mycket bra första period mot mesta mästarna. Djurgårdens debuterande 18-årige målvakt Lucas Reyneclaudes fick kapitulera två gånger. Första gången redan efter en och en halv minut. I ett fint anfall sköt Gustaf Franzén sitt första i IKO-tröjan fram till 1-0, assist två gånger Nilsson. Djurgården fick matchens första power play efter sju minuter men det dröjde en och en halv minut innan man fick ett uppställt pp och IKO kunde utan problem hålla rent framför Fredrik Pettersson-Wentzel i målet. Ett par minuter senare fick gästerna sitt andra pp men det var nästan ännu sämre genomfört. När istället IKO fick sitt första power play small det nästan direkt i DIF-kassen. Första pp-uppställningen lät pucken gå snabbt och Alexander Reichenberg kunde avsluta snyggt i nättaket, assist Kelleher och Näsén, klockan på 14.33. Djurgården fick strax ytterligare ett pp och nu fick man till ett riktigt tryck mot "PW" i hemmakassem men IKO redde ut även det. Direkt när Kelleher klev ut från utvisningsbåset åkte han på en ny utvisning men IKO klarade att hålla undan dryga minuten fram till paus. Skotten klart till gästerna, 8-15, framför allt genom många skott i pp i slutet av perioden. IKO skapade många ytterligare chanser som var nära att resultera, bl a en i slutet där Markus Modigs åkte sig nästan fri och fick till ett avslut som dock räddades.

Även andra perioden spelades i högt tempo med chanser åt båda håll. IKO uppträdde med pondus och försvarade sig riktigt bra samtidigt som anfallsspelet bjöd på många fina kombinationer. Man klarade av den återstående knappa minuten i box play. Direkt i nästa power play lirkade Joakim Thelin in 3-0, assist Oskar Nilsson och Gustaf Franzén. Djurgårdens coach, tillika storspelare i IKO för femton år sedan, Robert Ohlsson hade en hel del att fundera på. Men mindre än minuten efter 3-0 fick DIF en gratisbiljett in i matchen efter en indianare från IKO och Michael Haga kunde ensam med PW spräcka nollan. IKO fortsatte spela bra och fick spela power play i nästan fyra minuter. Men den här gången lyckades det inte, trots 18 sekunder i spel fem mot tre. 3-1 stod sig till paus men det saknades inte chanser. Skotten klart till hemmalaget, 12-7.

Markus Modigs, som var nära ett mål i första perioden, skulle få en ny chans i början av tredje, och som han tog den! Han tog pucken och åkte ifrån all uppvaktning och avslutade snyggt mellan benen på Reyneclaudes fram till 4-1, klockan på 2.30. IKO fortsatte att dominera spelet även om Djurgården stack upp i korta sekvenser. Stundtals var det faktiskt IKO som lekte med mesta mästarna! Efter 11 minuter ökade Joakim Thelin med sitt andra för kvällen på till 5-1, assist Söderqvist och Modigs. John Dahlström avslutade målskyttet i matchen med knappt fem minuter kvar fram till 6-1, assist Nicklas Heinerö och Oskar Nilsson med sin tredje för kvällen. Skotten i tredje perioden klara 14-7 till IKO och totalt 34-29. Fredrik Pettersson-Wentzel storspelade i målet med 28 räddningar på 29 skott, 96,5 procent.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Det är tråkigt att säga men resultatet spelar ju ingen roll. I stora delar är jag nöjd med spelet och jag tycker vi genomför en bra match. Både offensivt och defensivt och vi fick ju tillbringa ganska mycket tid i egen zon genom mycket box play. Det var bra steg åt rätt håll tycker jag. Nu får vi gå igenom det imorgon och visa lite klipp. Vi vill ju se framsteg och det finns lite fler grejor idag vi kan ta med oss. Nu får vi träna ordentligt torsdag och fredag så ser vi fram emot lördagens match mot Linköping.

IK Oskarshamn - Djurgården Hockey 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)
01.33 1-0 Gustaf Franzén (Henrik Nilsson, Oskar Nilsson)
14.33 2-0 Alexander Reichenberg (Tyler Kelleher, Pontus Näsén), spel 5 mot 4
23.02 3-0 Joakim Thelin (Oskar Nilsson, Gustaf Franzén), spel 5 mot 4
23.59 3-1 Michael Haga
42.30 4-1 Markus Modigs
51.07 5-1 Joakim Thelin (Robin Söderqvist, Markus Modigs)
55.10 6-1 John Dahlström (Nicklas Heinerö, Oskar Niksson)
Skott: 34-29 (8-15, 12-7, 14-7)
Utvisningar: IKO 4x2, Djurgården 5x2
Domare: Mikael Andersson, Sören Persson
Publik: 1640

Bilder från matchen
Foto: Claes Svensson.