IKO J18 tog chansen - vann med 5-0
Publicerad: 2020-03-10
junior
IKO J18 kom igen starkt efter förlusten mot Mjölby. Karlskrona som slog Mjölby med 5-0 i förra matchen fick nu samma siffror i baken på hemmaplan mot IKO. Carl Olsson (bilden) i målet höll alltså nollan och räddade 28 skott. Charlie Björklund gjorde två mål och två assist och övriga målskyttar var Adam Petersson, Simon Borgernäs och Max Wattvil.

IKO behövde verkligen vinna sin andra match för att inte halka efter i den korta serien med bara fyra matcher. Man tog verkligen vara på chansen med besked. 5-0 på bortaplan mot Karlskrona är starka siffror och nu står alla tre lagen på tre poäng men där IKO leder på bättre målskillnad. De avslutande två omgångarna blir därmed väldigt avgörande. IKO möter härnäst Mjölby borta och avslutar på tisdag mot Karlskrona hemma. Däremellan ska Karlskrona möta Mjölby på hemmaplan på söndag.

Matchen var tillknäppt till en början och inte många utvisningar. Strax efter halva andra perioden spelad spräckte Charlie Björklund nollan i KHK-kassen. Precis i slutet av samma period gjorde Charlie även psykologiskt viktiga 2-0. Men kanske ännu viktigare var Adam Peterssons 3-0 efter bara tolv sekunder i tredje perioden. Där gick nog luften ur hemmalaget och med fem minuter kvar kunder Simon Borgernäs öka på till 4-0. Med knappt två minuter kvar kom även 5-0 genom Max Wattvil. Carl Olsson i målet gjorde en kanonmatch med 28 räddningar.