IKO föll med uddamålet i Malmö
Publicerad: 2019-08-19
HERR
IK Oskarshamn gjorde en bra tredje träningsmatch och kvitterade två gånger. Men Malmö kunde till slut vinna med 4-3. IKO:s målskyttar Simon Després, Joakim Thelin och Tyler Kelleher (bilden).

Malmö tog ledningen tidigt i matchen genom Jesper Jensen Aabo i power play. Simon Després gjorde fyra minuter senare sitt första mål i IKO fram till 1-1, assist Filiph Engsund och Joakim Thelin. Skotten i första perioden 12-10.

I andra perioden var det återigen hemmalaget som tog kommandot och gick fram till 3-1 med två snabba mål inom 23 sekunder efter fyra minuter på klockan. Målskyttar IKO-bekantingen Emil Sylvegård efter en soloprestation och Christoffer Forsberg. Men mindre än två minuter senare fick IKO kontakt igen genom mål av Joakim Thelin, hans andra för säsongen, assist Markus Modigs och Jesper Dahlroth med en suverän långpassning till offensiva blå som skapade ett två mot ett-läge. Efter knappt tolv minuter kom även kvitteringen till 3-3, denna gång i power play. Tyler Kelleher, också med sitt första i IKO-tröjan, var målskytt med assist från Pontus Näsén och Jake Newton samtidigt som Arsi Piispaen effektivt skymde Malmömålvakten Lars Volden. Resultatet stod sig perioden ut och skotten 7-10.

IKO inledde tredje perioden klart bäst. Man klarade av ett box play efter fem minuter och hade strax efter ett bra tryck i anfallszonen där Tyler Kelleher briljerade med sina dragningar. Men strax efter tog Malmö vara på vinst i en sargduell och Nicolai Meyer kunde skjuta 4-3 förbi Fredrik Pettersson-Wentzel i gästernas kasse. Malmö tog över mer och mer efter målet och tryckte på för mer även om IKO också hade några bra anfall. IKO tog ut målvakten med 1.40 kvar och skapade bra tryck mot Malmökassen men 4-3 stod sig till slutsignalen. Skotten i tredje perioden 11-4 och totalt 30-24.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Det är som det är den här tiden på säsongen, det fanns många bra saker och några mindre bra. Jag är nöjd med att vi hittar bra spel i backparen och det finns en del bra kemi i alla kedjorna, tycker jag. Det är vissa saker som vi måste vässa oss på och bli bättre och det är inte så konstigt. Det är inte bara att åka till Malmö och tro att man kan föra matchen men jag tycker ändå vi gör en hel del bra saker. Men å andra sidan blir vi synade på en hel del saker som vi måste reda ut. Det är ju den tiden och det är därför vi har träningsmatcher.

IF Malmö Redhawks - IK Oskarshamn 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)
02.46 1-0 Jesper Jensen Aabo (Nicolai Meyer, Konstantin Komarek), spel 5 mot 4
06.54 1-1 Simon Després (Filiph Engsund, Joakim Thelin)
23.54 2-1 Emil Sylvegård (Carl-Johan Lerby)
24.17 3-1 Christoffer Forsberg (Emil Molin)
25.56 3-2 Joakim Thelin (Markus Modigs, Jesper Dahlroth)
31.37 3-3 Tyler Kelleher (Pontus Näsén, Jake Newton), spel 5 mot 4
48.41 4-3 Nicolai Meyer (Fredrik Händemark)