IKO registrerar en tredjemålvakt
Publicerad: 2019-12-18
HERR
IK Oskarshamn stärker upp målvaktssidan genom att Almtunas målvakt Daniel Rosengren dubbelregistreras mellan klubbarna. Daniel kommer under hela säsongen att kunna gå fram och tillbaka med vissa begränsningar i antalet dagar emellan.

Daniel Rosengren dubbelregistreras i Almtuna och IKO omgående och finns tillgänglig i händelse av skador på IKO:s ordinarie målvakter. Daniel är 20 år och från Stockholm med Vallentuna som moderklubb. Han har fått sin juniorfostran i Djurgårdens organisation. Efter en säsong i Hockeyettan med Kallinge/Ronneby kom han inför den här säsongen till Almtuna i Hockeyallsvenskan där han stått 12 matcher med en räddningsprocent på 91,6. Han konkurrerar i Almtuna med Jesper Eliasson, som var back up i IKO en kort tid ifjol. Almtuna har även tillgång till Örebros andremålvakt Jonas Arntzen.

IK Oskarshamns General Manager Thomas Fröberg:
– Vi är sårbara på målvaktssidan eftersom vi bara har två tillgängliga. Därför väljer vi att i samarbete med Almtuna dubbelregistrera Daniel Rosengren som så kallad namngiven tredjemålvakt. Det är en duktig målvakt som vår målvaktstränare Viktor Alm har bra koll på.

IK Oskarshamn Göran Svenson