Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan

IKO lånar två spelare från Leksand

9 maj 2016 09:00

IK Oskarshamn lånar in två spelare från Leksand över hela nästa säsong. Det är backen Tobias Ekberg och forwarden Simon Norberg (bilden) som båda ansluter till lagets träning redan idag, måndag. IKO har nu 15 spelare klara för säsongen 2016/17.


– Vi har lånat Simon Norberg, 20-årig forward och Tobias Ekberg, 22 årig back, båda tillhörande Leksand, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Lånen gäller hela säsongen. Simon är en hårt arbetande forward med bra fart på skridskorna. En kille som alltid ger 100% för laget.

- Tobias Ekberg är fostrad i Leksand men har de två senaste säsongerna spelat med Östersund i division 1. Tobias skrev tidigt på för Leksand och tanken var att han skulle spela Allsvenskan med Leksand. I och med deras SHL-avancemang fick vi möjligheten att låna honom. En skicklig tvåvägsback som kommer att passa bra in i vårt lagbygge. Båda killarna är på plats redan till måndagens träning.

- Det känns skitbra det här, säger Tobias Ekberg precis vid ankomsten till Be-Ge Hockey Center på söndagskvällen. Jag har kontrakt med Leksand och blir utlånad till Allsvenskan så det blir ett steg uppåt i karriären då jag bara spelat i division 1 innan. Sen vill man så klart göra det så bra som möjligt och förtjäna sin speltid. Jag har goda förhoppningar och jag har ju sett att IKO är ett bra lag så det känns spännande.

- Det känns riktigt bra och spännande att komma till Oskarshamn, säger Simon Norberg. Det är bra för min del att ha ett SHL-kontrakt i botten och så spela i Allsvenskan hela säsongen. Detta är en bra chans utvecklas ytterligare för mig och skaffa mig mer erfarenhet. Det var en häftig säsong med Leksand, nästan som en saga. Det såg omöjligt ut flera gånger och ändå gick det hela vägen. Efter tränarbyte bara flöt det på. Det är så klart en stor upplevelse att vara med och gå upp i SHL.

Följ lagbygget på Silly Season 2016-2017