• Huvudsponsorer

Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

IKO lånar två spelare från Leksand

9 maj 2016 09:00

IK Oskarshamn lånar in två spelare från Leksand över hela nästa säsong. Det är backen Tobias Ekberg och forwarden Simon Norberg (bilden) som båda ansluter till lagets träning redan idag, måndag. IKO har nu 15 spelare klara för säsongen 2016/17.


– Vi har lånat Simon Norberg, 20-årig forward och Tobias Ekberg, 22 årig back, båda tillhörande Leksand, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Lånen gäller hela säsongen. Simon är en hårt arbetande forward med bra fart på skridskorna. En kille som alltid ger 100% för laget.

- Tobias Ekberg är fostrad i Leksand men har de två senaste säsongerna spelat med Östersund i division 1. Tobias skrev tidigt på för Leksand och tanken var att han skulle spela Allsvenskan med Leksand. I och med deras SHL-avancemang fick vi möjligheten att låna honom. En skicklig tvåvägsback som kommer att passa bra in i vårt lagbygge. Båda killarna är på plats redan till måndagens träning.

- Det känns skitbra det här, säger Tobias Ekberg precis vid ankomsten till Be-Ge Hockey Center på söndagskvällen. Jag har kontrakt med Leksand och blir utlånad till Allsvenskan så det blir ett steg uppåt i karriären då jag bara spelat i division 1 innan. Sen vill man så klart göra det så bra som möjligt och förtjäna sin speltid. Jag har goda förhoppningar och jag har ju sett att IKO är ett bra lag så det känns spännande.

- Det känns riktigt bra och spännande att komma till Oskarshamn, säger Simon Norberg. Det är bra för min del att ha ett SHL-kontrakt i botten och så spela i Allsvenskan hela säsongen. Detta är en bra chans utvecklas ytterligare för mig och skaffa mig mer erfarenhet. Det var en häftig säsong med Leksand, nästan som en saga. Det såg omöjligt ut flera gånger och ändå gick det hela vägen. Efter tränarbyte bara flöt det på. Det är så klart en stor upplevelse att vara med och gå upp i SHL.

Följ lagbygget på Silly Season 2016-2017